News

Circulația feroviară, întreruptă temporar între București și Craiova. O locomotivă a deraiat la Zăvestreni

Locomotiva trenului Roşiori Nord – Bucureşti Basarab a deraiat la ieșirea din stația Zăvestreni. Traficul feroviar în zonă este oprit
22.12.2023 | 10:26
Circulatia feroviara intrerupta temporar intre Bucuresti si Craiova O locomotiva a deraiat la Zavestreni
Traficul feroviar între Craiova și București, blocat de o deraiere Sursa foto: CFR SA
ADVERTISEMENT

După ce locomotiva trenului trenul Roşiori Nord – Bucureşti Basarab a deraiat de o osie la ieşire din staţia Zăvestreni, traficul feroviar în zonă a fost oprit, iar alte nouă trenuri staţionează în gările adiacente, a anunțat CFR Călători.

O locomotivă a deraiat la Zăvestreni

Reprezentanții companiei CFR Călători au precizat că pasagerii din trenul deraiat nu sunt în pericol și vor fi preluați cu automotoare până la destinații.

ADVERTISEMENT

”În cursul acestei dimineţi, 22 decembrie 2023, la ieşire din staţia Zăvestreni, în zona macazului, s-a produs deraierea de o osie a locomotivei trenului R 9304 Roşiori Nord – Bucureşti Basarab.

Călătorii sunt în afara oricărui pericol şi vor fi preluaţi până la destinaţii cu automotoare îndrumate din staţia Bucureşti de către CFR Călători.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții autorităților cu atribuții în domeniu s-au deplasat la fața locului pentru a vedea ce s-a întâmplat exact și care sunt cauzele producerii acestui accident. De asemenea, acolo a ajuns și echipa de intervenţie feroviară pentru eliberarea gabaritului.

Circulaţia celorlalte trenuri din zonă e temporar întreruptă şi se va desfăşura în funcţie de măsurile dispuse de CFR SA, managerul infrastructurii feroviare.

ADVERTISEMENT

Afectate sunt mai multe trenuri de călători, care staţionează în gările adiacente până la redeschiderea circulaţiei”, a transmis CFR Călători.

Nu se știe când va fi reluată circulația

Din păcate, procedura de înlăturare a efectelor deraierii și de reluare a circulației este una de durată. Până la finalizarea ei, niciun tren cu va circula între București și Craiova, a explicat Traian Preoteasa, directorul general al CFR Călători.

ADVERTISEMENT

”La ieșirea din stația Zăvestreni, locomotiva trenului a deraiat de prima osie. Nu e o deraiere care să ne creeze probleme, dar e o procedură a CFR prin care trebuie să păstrăm trenul și locomotiva nemișcate până aceștia își fac cercetările.

Noi am trimis de la București, cred că sunt în zonă acum, două desiruri să preia călătorii să-i aducă la București și să mai ia și alți călători din tenurile care sunt înspre Roșiori.

Nu putem spune noi la ce oră se va deschide traficul, e o procedură a Agiferului după care, gestionat de Infrastructură CN CFR, va pune în circulație trenurile conform graficului pe care ei îl vor stabili.

Pe magistrala 100 Craiova – București, pe firul 1, compania națională face lucrări de modernizare și de punere în circulație la viteze superioare, deci nu se circulă decât pe un fir, deci până nu se va mișca acel tren de acolo, să putem să eliberăm linia, nu va circula niciun tren spre Craiova sau dinspre Craiova spre București”, a explicat Traian Preoteasa la B1 TV.

ADVERTISEMENT