News

Circulaţie blocată la metrou. Un bărbat a murit după ce s-a aruncat în faţa trenului, la Piaţa Unirii

Grav incident la metrou, în centrul Capitalei, la Piaţa Unirii. Un bărbat de 60 de ani şi-a pierdut viaţa, după ce a căzut pe şine.
12.02.2024 | 12:38
Circulatie blocata la metrou Un barbat a murit dupa ce sa aruncat in fata trenului la Piata Unirii
Accidentul s-a produs la Piaţa Unirii Foto: Wikipedia
ADVERTISEMENT

Traficul a fost dat peste cap la metrou, luni, în Bucureşti, din cauza unui accident petrecut într-una dintre cele mai aglomerate staţii ale Capitalei. Un bărbat de 60 de ani şi-a pierdut viaţa.

Circulația trenurilor s-a desfășurat pe o singură linie

Anchetatorii au stabilit că a fost vorba de o sinucidere, bărbatul aruncându-se pe şine în momentul în care trenul intra în staţie. Incidentul s-a produs în jurul orei 11.45, la staţia Piaţa Unirii.

ADVERTISEMENT

“A fost întreruptă alimentarea cu energie electrică, iar în acest moment echipele de salvatori au extras victima. Acţionează Detaşamentul Special de Salvatori, SMURD. În sprijin este echipa de salvatori aparţinând Metrorex”, a anunţat Metrorex, într-un comunicat.

Circulația metroului s-a desfășurat o vreme în sistem pendulă Tineretului – Universitate linia 1, Tineretului – Berceni linia 1, Pipera – Universitate linia 1, apoi s-a schimbat astfel: Eroii Revoluției – Berceni linia 1, Eroii Revoluției – Universitate linia 2, Universitate – Pipera linia 1.

ADVERTISEMENT

“În pofida eforturilor depuse de către echipele de salvatori, a fost constatat decesul persoanei în cauză, un bărbat, în vârstă de 60 de ani”, a transmis ulterior Poliţia.

Cercetările sunt continuate de Brigada de Politie pentru Transportul Public – Serviciul Poliției Metrou, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs evenimentul.

ADVERTISEMENT

Este al doilea incident care are loc la metrou în doar o săptămână, după ce lunea trecută un bărbat s-a aruncat în faţa metroului la staţia Valea Ialomiţei.

Un bărbat în vârstă de aproximativ 47 de ani a vrut să-și pună capăt zilelor, dar a fost salvat și a fost scos conștient de pe șine. Acesta a fost transportat la spital pentru investigații medicale

ADVERTISEMENT

De asemenea, tot la Piaţa Unirii, în vara anului trecut, un bărbat s-a legat cu cătuşe de şinele pe care circulă metroul, iar circulatia trenurilor a fost oprită. Incidentul s-a petrecut la Piaţa Unirii 2, pe linia 2, direcția Berceni. Personalul Metrorex a luat măsuri imediate de întrerupere a curentului din șina a 3-a și a anunțat organele abilitate pentru intervenție.

ADVERTISEMENT