News

Ciucă are probleme în teritoriu. Luni se decide dacă PNL va merge cu PSD în Timișoara, Bacău și Brașov

Coaliția va decide luni dacă PNL va merge cu PSD la alegerile locale din Timișoara, Bacău și Brașov. Anunțul lui Nicolae Ciucă
22.03.2024 | 19:55
Ciuca are probleme in teritoriu Luni se decide daca PNL va merge cu PSD in Timisoara Bacau si Brasov
Nicolae Ciucă spune că Coaliția trebuie să câștige primăriile unde nu are edili / Foto: Facebook, Nicolae Ciucă
ADVERTISEMENT

Nicolae Ciucă, președintele PNL, a sosit, vineri, la Timișoara, într-o atmosferă politică tensionată. Liderul liberalilor a declarat că luni, la ședința Coaliției de luni, se va decide dacă PNL va merge cu PSD la alegerile locale din Timișoara, Bacău și Brașov.

Probleme în teritoriu pentru PNL

Nicolae Ciucă a sosit la Timișoara într-o atmosferă tensionată, după ce președintele Consiliului Județean, Alin Nica, șeful PNL Timiș, a spus că va candida pentru un nou mandat, chiar fără susținerea liberalilor de la vârf.

ADVERTISEMENT

Nicolae Ciucă a declarat că ședința de luni a Coaliției va decide dacă la alegerile locale din municipiile Timișoara, Brașov și Bacău se va merge în alianță cu social-democrații. ”Pe noi ne interesează, la nivelul coaliţiei, să recâştigăm primăriile municipiilor unde nu avem primari”, a declarat președintele PNL, potrivit News.ro.

Întrebat despre ce se întâmplă la PNL Timiș, Ciucă a răspuns: ”Este o chestiune care, din punctul meu de vedere, se va rezolva şi aşa cum i-am spus şi domnului preşedinte şi i-am transmis cât se poate de transparent şi de clar, urmează să avem luni o şedinţă a coaliţiei şi pe noi ne interesează, la nivelul coaliţiei, să găsim cea mai bună formulă astfel încât să recâştigăm primăriile municipiilor de judeţ acolo unde nu avem primari”.

ADVERTISEMENT

Interesele partidului, nu cele personale

Ciucă a spus că trebuie ținut cont de „scopul politic”, de interesele partidului, nu de „interesele personale”, dând exemplul Bucureștiului ca unul de succes, în care PSD și PNL s-au înțeles cu privire la un candidat comun, așa trebuie să se întâmple și în cele trei muncipii reședințe de județ.

„Când vine vorba de interesele personale, nu trebuie să le generalizăm într-un fel sau altul sau să ţinem cont de scopul politic”, a declarat Ciucă.

ADVERTISEMENT

Ciucă: „Fiecare răspunde și își asumă”

În legătură cu posibilele plecări ale liberalilor care nu susțin candidatura lui Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, la Consiliul Județean, Ciucă a declarat:

„Înţeleg, este vorba despre competiţia aceasta pe care împreună am decis ca la nivel naţional, în fiecare judeţ, să o lăsăm să se manifeste cât se poate de democratic, alegând şi asumându-ne conducerile partidelor o listă comună la europarlamentare şi este o chestiune absolut simplă, pentru că vrem să avem o echipă de europarlamentari cât mai consolidată, cât mai coerentă, ca să reprezinte interesele României. Iar în cele trei municipii mergem pe o formulă similară şi sperăm să fie o formulă care să aibă şi un numitor comun. Nu va avea un numitor comun, atunci fiecare răspunde şi îşi asumă”.

ADVERTISEMENT

Liderul PNL a mai informat că luni se va decide și numele candidatului la președinția Consiliului Județean Timiș. „Răspunderea este a filialei, aici nu este vorba doar ce se întâmplă la nivel de persoană, de lider de filială ci este vorba de întreaga filială, pentru că este o chestiune care vizează mobilizarea întregului activ de partid, pentru Consiliul Județean”, a spus Ciucă.

 

ADVERTISEMENT