Life

Clădirea din București care arată exact ca în Olanda. E proprietatea soțului Andreei Esca

Alexandre Eram este proprietarul unei case unice din centrul Bucureștiului. Soțul Andreei Esca a plătit câteva mii de euro pentru bijuteria arhitecturală.
02.04.2024 | 10:43
Cladirea din Bucuresti care arata exact ca in Olanda E proprietatea sotului Andreei Esca
Alexandre Eram este proprietarul uneia dintre cele mai frumoase case din București. Sursa foto: Facebook, Instagram
ADVERTISEMENT

Bucureștiul este un oraș al contrastelor. Capitala nu duce deloc lipsă de piese arhitecturale spectaculoase. Aproape că la tot pasul există clădiri care fură ochii privitorilor. Una dintre ele se află chiar în centrul orașului, iar cei care au văzut-o, au asemănat-o cu o clădire din Olanda.

Casa unică din București, sursă de inspirație pentru Mircea Eliade în romanul ”Orbitor”

Primăvara este sezonul perfect în care poți lua la pas Bucureștiul. Străzile din Capitală sunt pline de istorie și povești, iar martorele trecerii timpului sunt clădirile. Fiecare cartier are ”bijuteriile” lui, iar cele din centrul Bucureștiului nu duc deloc lipsă de clădiri uimitoare.

ADVERTISEMENT

Cartierul Armenesc este unul dintre cele mai bogate, din punct de vedere arhitectural. Aici se află unele dintre cele mai frumoase clădiri, iar o mare parte dintre ele păstrează esența vremurilor de altădată.

Cartierul Armenesc este locul de congruență al mai multor stiluri. Aici, întâlnim fel de fel de clădiri cu elemente de arhitectură unice, iar dintre toate, una singură se remarcă.

ADVERTISEMENT

În centrul Bucureștiului se află o clădire impozantă din cărămidă roșie cu detalii minunate. Locuitorii Capitalei spun că aceasta îi teleportează direct cu gândul la Olanda, datorită stilului său.

Cine a trecut la pas prin Cartierul Armenesc nu a putut să nu observe faimoasa Casă Maură de pe strada Corbeni, la numărul 3. Proprietarul ei este nimeni altul decât soțul Andreei Esca, Alexandre Eram.

ADVERTISEMENT

Casa Maură din Cartierul Armenesc a fost cumpărată de Alexandre Eram

Casa Maură este o construcție unică în București. Aceasta îmbină mai multe stiluri arhitecturale și pare desprinsă din peisajele tipice olandeze. Primul impact vizual al trecătorilor este cu fața construită exclusiv din cărămidă.

Cei care acordă atenție detaliilor, vor observa că această casă are elemente olandeze, neobizantine și maure. Tot pe fațadă se pot remarca multe plăci colorate, smălțuite, alături de simbolul crucii.

ADVERTISEMENT

Nu doar arhitectura Casei Maure este una specială, ci și istoria sa. Pe vremuri, aceasta s-a aflat în posesia căpitanului Alexandru Ionescu. În 1918, casa a ajuns în posesia Băncii Colentina, după care orice informație despre parcursul clădirii este necunoscută.

În urmă cu câțiva ani, Alexandre Eram a fost atras de frumusețea clădirii, așa că a decis să o cumpere în schimbul a câtorva sute de mii de euro. În prezent, Casa Maură este sediul unei agenții de publicitate care plătește chirie către soțul Andreei Esca.

ADVERTISEMENT