Life

Claudia Pătrăşcanu, confesiunea unei femei care a luptat ca o leoaică pentru copiii ei: „Mama este iubire”

Claudia Pătrăşcanu face confesiuni emoţionante despre viaţa de mamă singură și vorbește despre ce a însemnat-o să lupte ca o leoaică în relația cu Gabi Bădălău.
08.03.2023 | 11:58
Claudia Patrascanu confesiunea unei femei care a luptat ca o leoaica pentru copiii ei Mama este iubire
Claudia Pătrășcanu, dezvăluiri emoționante despre rolul de mamă, de 8 martie / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

În urmă cu 5 ani, Universul ei, care până atunci părea unul perfect, începea uşor-uşor să se destrame. Familia pe care o vedea ca fiind a ei, bărbatul lângă care îşi dorea să îmbătrânească… totul s-a schimbat radical. Au urmat procese peste procese şi drumuri la tribunal, certuri în privat, dar mai ales în public.

Claudia Pătrășcanu, dezvăluiri despre viața de mamă și despre războaiele duse pe toate fronturile

Însă în tot acest timp, Claudia a făcut un singur lucru: a luptat pentru copiii ei. Şi a făcut asta cum a ştiut ea mai bine, dar mai ales fără să obosească. În exclusivitate pentru FANATIK, cântăreaţa dezvăluie ce a simţit în momentul în care instanţa a decis că băieţii să rămână la ea, dar şi ce încearcă zi de zi să le insufle celor doi copii ai săi. Şi-a dorit să păstreze o relaţie amiabilă cu tatăl băieţilor săi, dar fiecare încercare s-a transformat în eşec. Artista ne dezvăluie şi dacă mai este vreo şansă de reconciliere între ei.

ADVERTISEMENT

Deşi a divorţat oficial, iar custodia copiilor a fost stabilită, problemele nu s-au terminat pentru Claudia Pătrăşcanu. A fost chemată din nou în instanţă, dar spune ea, nu se teme de nimeni şi nimic. Ba mai mult are şi un mesaj pentru cei care îi declară război.

Şi ca să ne convingă că nimic nu o mai poate afecta, artista rămâne optimistă şi dezvăluie în exclusivitate pentru cititorii noştri ce fel de bărbat îşi doreşte în viaţa ei, dar şi a copiilor. Claudia mărturiseşte că nu are de gând să rămână singură şi ştie clar ce fel de partener îşi doreşte pe viitor.

ADVERTISEMENT

Claudia Pătrăşcanu despre relaţia cu copiii săi și ce valori vrea să le insufle

Pentru că este Ziua Mamei, Ziua Femeii, aş vrea să-mi spui te rog, care ar fi cel mai de preţ lucru pe care l-ai învăţat de la mama ta şi care te-a ajutat în viaţă?

– Sunt foarte multe lucruri pe care le-aş putea spune despre mama mea şi ce am învăţat de la ea, pe tot acest parcurs al creşterii şi vieţii mele. Mama era şi este o muncitoare dedicată, puternică, dedicată creşterii şi educaţiei noastre. Cel mai de preţ lucru pe care l-am învăţat de la mama, a fost cum să-L slujesc pe Dumnezeu din toată inima. Aceasta este ca o moştenire pentru mine, pe care o s-o las mai departe, copiilor mei.

ADVERTISEMENT

Cum eşti tu, la rândul tău ca mamă, văzută prin ochii copiilor tăi­?

– Eu sunt inima lor şi totul pentru ei, asta îmi spun zilnic. Acelaşi lucru le spun şi eu, încă de când erau în pântecul meu.

Cum te surprind baieţii de 8 martie, ce cadouri ai primit până acum de la ei?

– Am primit mereu flori şi felicitări cu mesaje de iubire.

”Întotdeauna trebuie să-şi preţuiască şi să-şi respecte părinţii”

Ce fel de relaţie ai cu ei, vorbiţi deschis despre orice, eşti convinsă ca vei fi prima persoană la care vor veni atunci când se întâmplă orice important în viaţa lor?

ADVERTISEMENT

– Eu încerc să-i fac să înţeleagă că întotdeauna trebuie să-şi preţuiască şi să-şi respecte părinţii. Suntem prieteni, vorbim deschis cât să înţeleagă pentru vârsta lor şi ei ştiu că le voi fi alături toată viaţa. Le-am explicat că pentru orice problemă sau situaţie în această viaţă, întâi de toate, trebuie să-L caute pe Dumnezeu. Este posibil ca noi, părinţii, să nu mai fim în viaţă, iar prima lor fugă să fie către Dumnezeu atunci când se confruntă cu viaţa şi situaţiile ei.

Poate dragostea de mamă să vindece orice?

– Dragostea de mamă este vindecătoare, da! Mama este iubire! Copiii când sunt bolnăviori, vor doar să îi mângâi şi îmi spun că nu mai persistă durerea, că le este mai bine. Mama este tratament, pansament pentru orice.

Claudia Pătrăşcanu, despre teama de a-şi pierde copiii: „A fost o dreptate divină”

Ţi-a fost vreun moment teamă că i-ai putea pierde?

– Întotdeauna îmi las copiii în grija Domnului, îi închin şi îi binecuvântez când adorm sau când pleacă de acasă. Ei fac acelaşi lucru şi singuri. Îi învăţ încă pe de acum  să aibă grijă de ei, de corpul lor, de viaţa lor. Sunt singurii care o pot face cel mai bine, înainte de oricine. Eu le sunt ca un învăţător. Am avut temeri, recunosc, dar ne lăsăm în voia Domnului, facă-se Voia Lui.

Ai luptat ca o leoaică pentru ei mai bine de 3 ani prin tribunale, ce ai simţit în momentul în care instanţa a decis ca băieţii să rămână cu domiciul la tine?

– Am luptat şi voi lupta pentru copiii mei toată viaţa, în orice situaţie şi cu oricine pe acest pământ, iar ce am simţit atunci când instanţa a decis ca ei să rămână cu mine, a fost o dreptate divină. Totul s-a liniştit atunci în inima mea şi m-am rugat la Dumenzeu să-i ierte pe toţi cei care au îndrăznit să ne facă asta.

Copiii i-au fost alături în momentele cele mai grele: „Ei mi-au şters lacrimile şi m-au întărit”

Ai plâns vreodată în faţa copiilor tăi?

Am plâns, da, este inevitabil. Am plâns şi de fericire, dar şi de durere în momentele mele grele. Ei mi-au şters lacrimile şi m-au întărit. Mânuţele lor au făcut minuni cu sufletul meu, vocea lor blândă şi tot ce înseamnă ei, m-au făcut puternică.

Ce ţi-a dat puterea să mergi mai departe, să lupţi pentru copiii tăi, să lupţi pentru propria libertate?

– Copiii mei m-au făcut să îmi doresc linişte şi frumos în viaţa noastră. Copiii au nevoie ca mama lor să fie mereu veselă, fericită, să nu audă certuri şi să nu vadă tot felul de situaţii neplăcute. Viaţa m-a făcut să fiu o luptătoare şi să mă încred în Dumnezeu. Eu îmi găsesc fericirea în ochii copiilor mei, dar şi în ochii celor care îmi dăruiesc mie iubire. Nu este important de câte ori cazi, important este de câte ori te ridici.

Ce i-a spus Claudia Pătrăşcanu lui Gabi Bădălău, după despărţire

I-ai spus la un moment dat lui Gabi după despărţire „eu vreau ca noi doi, să avem o relaţie frumoasă, pentru copiii noştri”. Din păcate nu a fost aşa, mai e vreo şansă să construiţi o relaţie amiabilă între voi?

– Niciodată n-am vrut şi nu vreau să schimb un om cu insistenţe sau cu forţa. Un om se schimbă sau schimbă ceva în comportamentul său doar dacă vrea el. Însă niciodată, să nu spui niciodată.

Când totul părea că se termină şi apele se liniştesc, te-ai trezit cu un nou proces pe cap. Îţi mai este teamă de ceva?

– Mie îmi este teamă doar de Dumnezeu. Cei care îmi deschis procese şi caută război cu mine doar de dragul de a face rău, consider că nu au teamă de Dumnezeu. Mai mult sau mai puţin, pentru toţi, viaţa este o luptă, pentru unii mai grea, pentru alţii mai uşoară. Fă bine şi numai bine în viaţa asta! Asta e sinteza tuturor religiilor, codurilor intelectuale, a înţelepciunii. Sunt două care medicamente care vindecă orice boală: timpul şi tăcerea. Să tăcem şi să aşteptăm!

”Multe femei îşi cresc singure copiii şi o fac admirabil”

Cât de greu este pentru o femeie în prezent, să fie o mamă singură?

– În zilele noastre, multe femei îşi cresc singure copiii şi o fac admirabil. Se poate întâmpla orice în viaţă, iar o femeie, mai ales o mamă, trebuie să fie pregătită pentru orice. În spatele oricărui copil minunat, stă o mamă minunată. O mamă care îşi iubeşte copilul, nu-l va învăţa niciodată să îşi urască tatăl, bineînţeles şi viceversa.

Ştiu că eşti o persoană extrem de credincioasă şi asta vrei să le insufli şi copiilor tăi. Ai fost dintotdeauna sau greutăţile prin care ai trecut te-au determinat să te apropii mai mult de Dumnezeu?

– Încă din copilărie mi s-a insuflat credinţa şi consider că doar credinţa te poate salva. Fără Dumnezeu, eşti nimic.

Ce simţi atunci când rămâi singură, fără băieții tăi, fie şi numai pentru câteva ore, zile?

– Copiii nu sunt proprietatea noastră. Fie că sunt mici sau mari, sunt ai lui Dumnezeu şi trimişi în viaţa noastră pentru a avea grijă de ei, pentru a îi proteja, a îi ajuta, să-i creştem frumos, apoi să-i lăsăm liberi. Îmi lipsesc mereu, dar ne purtăm iubirea şi ştiu că oriunde şi oricând, ea rămâne vie pe viaţă. Vreau ca ei să aibă o viaţă liniştită, precum şi relaţii sănătoase cu cei din jurul lor.

Claudia Pătrăşcanu, despre bărbatul din viaţa ei: „Nu am de gând să rămân singură”

Ce fel de bărbat îţi doreşti să aduci, pe viitor, în viaţa copiilor tăi?

– Vreau pe cineva care să îmi ridice vibraţia inimii. Bucuria supremă a vieţii este să iubeşti şi să fii iubit, să nu rămâi singur şi nici nu am de gând. Îmi doresc un bărbat care să mă iubească în egală măsură în care şi el, are nevoie să fie iubit. Copiii mei au tată, eventul mi-aş dori să le fie copiilor mei un prieten bun, un camarad, un coechipier. Dacă copiii văd că mama lor este respectată, iubită şi apreciată, atunci e clar că inima lor este câştigată.

Pentru ce crezi că îţi vor fi recunoscători, peste ani, băieţii tăi?

– Îmi vor fi recunoscători pentru grija şi liniştea pe care le-o ofer, dar cel mai recunoscători pentru iubirea şi credinţa faţă de Dumnezeu. I-am învăţat că pe primul loc în viaţă, trebuie să-l iubescă pe El, apoi pe restul oamenilor din viaţa lor. Au nevoie de Dumnezeu mai mult decât au de noi, părinţii.

Ai ceva care să-ţi reproşezi, ţie ca mamă?

– Nu am timp de regrete. Adresa mea este prezentul. Fac tot ce pot şi cât pot de bine acum pentru copiii mei, încât să nu îmi reproşez ceva mai târziu, sau chiar ei mie. Sunt totul pentru mine şi vreau să le fie bine în viaţă.

ADVERTISEMENT