Fotbal intern

Claudiu Niculescu, amintiri savuroase dinaintea derby-urilor: ”Era un alai de limuzine”

04.02.2021 | 11:41
Claudiu Niculescu amintiri savuroase dinaintea derbyurilor Era un alai de limuzine
Fostul atacant al formației Dinamo, Claudiu Niculescu, a rememorat câteva amintiri savuroase dinaintea derby-urilor cu FCSB din perioada când era jucător și a povestit care era atmosfera în jurul echipei
ADVERTISEMENT

Fostul atacant al formației Dinamo București, Claudiu Niculescu, a rememorat câteva amintiri savuroase dinaintea derby-urilor cu FCSB din perioada când era jucător și a povestit care era atmosfera în jurul echipei.

Supranumit de fani ”Clau-gol”, fostul golgheter al ”câinilor” a vorbit despre momentele în care oamenii importanți din jurul echipei apăreau cu limuzinele la Săftica.

ADVERTISEMENT

Ca o comparație, Dinamo traversează acum momente extrem de dificile din punct de vedere financiar, iar FANATIK a dezvăluit motivul pentru care “câinii” au venit cu autocarul echipei a doua.

Amintirile lui Claudiu Niculescu de la marile derby-uri

”Pe vremea domnului Badea era un alai de limuzine la Săftica când aveam de disputat derby-urile cu Steaua. Veneau cu sponsori, promiteau prime. Erau prieteni ai acționarilor, sponsori, cam 25 de persoane. Era o atmosferă bună, luau chiar cina cu noi. Ne simțeam importanți…”, și-a amintit Claudiu Niculescu cum erau derby-urile în trecut.

ADVERTISEMENT

”Era foarte supărat când au fost scrise acele lucruri pe garduri: ‘Pleacă Badea’. Îl simt foarte dinamovist, dar nu cred că se va întoarce. Poate-poate se va crea acea conjunctură să revină la Dinamo doar atunci când se va construi un nou stadion. Atunci, da!”, a declarat fostul atacant pentru prosport.ro.

Niculescu a vorbit și despre perioada când pe banca tehnică a lui Dinamo se afla legendarul Cornel Dinu și își amintește că acesta era foarte strict: ”Cornel Dinu era foarte dur. Era mereu foarte atent la ce se întâmpla ședințele de pregătire și făcea glume.

ADVERTISEMENT

Nimeni nu scăpa de el! Dacă nu ieșea ceva din ce aveam de făcut, era foarte supărat. Nu aveam cum să-i răspund pentru că aveam doar 23 de ani. Eram foarte tânăr. Era foarte strict, ținea foarte mult la disciplină”.

Florin Tănase l-a impresionat pe Claudiu Niculescu

Fostul atacant nu a fost impresionat de derby-ul de miercuri seară și l-a remarcat pe căpitanul FCSB-ului, Florin Tănase: ”Gazonul nu s-a prezentat bine, mai ales din repriza a doua. A fost un meci plăcut, n-a fost spectacol și nici ocazii multe… A fost cât de cât încrâncenat! FCSB a câștigat trei puncte importante, Dinamo dacă câștiga ar fi avut șanse la play-off.

ADVERTISEMENT

Tănase s-a descurcat bine la faza golului. N-am analizat cine a făcut greșeala, dar fundașii pe lângă care a trecut Tănase n-au fost deloc agresivi și asta n-a fost bine. Portarul Eșanu nu știu dacă a fost mascat de vreun coleg… E posibil să nu fi văzut mingea sau s-o fi văzut în ultimul moment.

Tănase are calitate mare, are execuție și a plasat mingea acolo unde îi e greu voinicului… M-a surprins plăcut faptul că Tănase a alergat 30-40 metri din atac în apărare, în minutul 85. Asta înseamnă că s-a schimbat foarte mult”.

ADVERTISEMENT