News

Clotide Armand îi cheamă pe locuitorii Sectorului 1 la o ședință extraordinară. Situație de urgență la Primărie

Clotide Armand convoacă sedință extraordinară la Primărie. Edilul denunță „sabotajele grupării” Gabriela Firea-Sebastian Burduja
25.03.2024 | 10:10
Clotide Armand ii cheama pe locuitorii Sectorului 1 la o sedinta extraordinara Situatie de urgenta la Primarie
Clotide Armand spune că Firea și Burduja oferă doar „sabotaj și circ electoral” / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Clotide Armand, primarul Sectorului 1, i-a chemat, luni, pe locuitorii din sector la o ședință extraordinară, având un singur punct pe ordinea de zi: rectificarea bugetară. „Să-i întrebe pe oamenii lui Firea și Burduja ce au cu Sectorul 1 și dacă mai au și o altă ofertă pentru comunitatea locală în afară de sabotaj și circ electoral”, a spus Armand.

„Sabotaj și circ electoral”

Clotide Armand, primarul Sectorulu 1, a convocat, luni, o ședință extraordinară, având ca unic punct pe ordinea de zi rectificarea bugetară. Armand i-a invitat pe locuitorii Sectorului 1 să participle la această ședință și „să-i întrebe pe oamenii lui Firea și Burduja ce au cu Sectorul 1 și dacă mai au și o altă ofertă pentru comunitatea locală în afară de sabotaj și circ electoral”, a scris Armand pe contul Facebook.

ADVERTISEMENT

Primarul Sectorului 1 a denunțat „gruparea organizată condusă de tandemul Gabriela Firea – Sebastian Burduja” care, spune Armand, a blocat investițiile din sector și a „sabotat” programele de modernizare.

„În ultimii trei ani, gruparea organizată condusă de tandemul Gabriela Firea – Sebastian Burduja a blocat cum au putut marile investiții în Sectorul 1 – fie că vorbim de străzi, piețe, ascensoare, panouri fotovoltaice, școli sau spitale. PSD și PNL au sabotat constant orice program de modernizare. Proiectele sunt votate doar când locuitorii Sectorului 1 vin și le susțin în Consiliul Local. În fața oamenilor, până și lor le este rușine de ceea ce fac, la ordinele șefilor, și votează”, a scris Clotide Armand.

ADVERTISEMENT

Firea și Burduja au depus „amendamente ticăloase”

Anul acesta, spune Clotide Armand, Gabriela Firea și Sebastian Burduja, au „trecut la următorul nivel”, au blocat total administrația locală a sectorului, sistemul fiind pus în pericol prin „amendamente ticăloase”. Situația cea mai gravă, spune Armand, este la ADP Sectorul 1, care a primit doar o treime din bugetul solicitat.

„În 2024, Firea și Burduja au trecut la următorul nivel: blochează total activitatea administrației locale Sector 1. Deși au votat bugetul Sectorului 1, au făcut mai multe amendamente ticăloase prin care au pus în pericol funcționarea întregului aparat.

ADVERTISEMENT

Cea mai gravă situație este la Administrația Domeniului Public Sector 1, care a primit, în 2024, aproximativ o treime din bugetul solicitat: 23 milioane lei. Iar ADP înseamnă parcuri, locuri de joacă, locuri de parcare, siguranță rutieră, reparații străzi etc. În 2020, în Epoca de Diamant, ADP a avut un buget de 10 ori mai mare – 230 milioane lei și au avut zero realizări pentru comunitate. Au dat în schimb contracte supraevaluate către firme de partid și s-au ales cu 2-3 dosare la DNA”, spune primarul.

„Alianța Impostorilor”

Clotide Armand spune că din cauza „Alianței Impostorilor”, în Sectorul 1 locurile de joacă sunt în pericol de a fi închise, începând de luna viitoare, nemaifiind fonduri pentru mentenanță. O situație similară și pentru întreținerea spațiilor verzi, a parcurilor și pentru asigurarea curățeniei în zonele verzi dintre blocuri.

ADVERTISEMENT

Primarul spune că nu mai sunt bani nici pentru toaletarea arborilor, pentru funcționarea a 18 toalete publice și pentru amenajarea locurilor de parcare.

„Haideți dă vă spun care este realitatea în Sectorul 1 ca urmare a amendamentelor făcute de Alianța Impostorilor în Consiliul Local. Din prima zi a lunii aprilie suntem în pericol să închidem locurile de joacă, deoarece nu mai avem bani pentru asigurarea serviciilor de mentenanță. Nu mai sunt bani pentru asigurarea întreținerii minime a spațiilor verzi și parcurilor și pentru asigurarea curățeniei zonelor verzi din jurul blocurilor. Trebuia să plantăm 10.000 de arbori, nu mai avem bani. Mai grav, nu vom mai avea fonduri necesare pentru toaletarea copacilor și defrișarea arborilor care sunt un pericol pentru trecători. Nu mai există fonduri pentru funcționarea celor 18 toalete publice automate și pentru cele două toalete zidite din Parcul Kiseleff. Nu vom putea amenaja noi locuri de parcare”, se arată în postarea lui Clotide Armand.

Siguranța rutieră va fi afectată

Lipsa banilor pentru ADP se repercutează și asupra siguranței rutiere, din cauză că nu vor putea fi implementate avizele Comisiei Tehnice de Circulație a Capitalei referitoare la străzile cu sens unic sau semnalizare rutieră, iar  Planul de siguranță rutieră va fi oprit.

„Efectele dezastruoase asupra vieți calitatății comunități locale nu se opresc aici. Lipsa resurselor financiare la ADP are efecte grave asupra siguranței circulației. Nu vom mai putea implementa avizele Comisiei Tehnice de Circulație a Municipiului București cu privire de instituirea de sensuri unice sau semnalizarea rutieră, iar Planul de siguranță rutieră (construirea de limitatoare de viteză, treceri de pietoni supraînălțate, intersecție supraînălțată, instalarea de garduri de protecție pe trotuarele din jurul școlilor etc) va fi stopat”, spune Armand.

Investiții blocate

În continuare, primarul Sectorului 1 acuză PSD și PNL au blocat investițiile pentru bazinul olimpic de la Colegiul Tehnic „Media”, au blocat o altă investiție la Complexul Medical Caraiman, în timp ce, din lipsa banilor, la Primăria Sectorului 1 mai multe servicii ar putea fi oprite.

„PNL și PSD au blocat investițiile la construirea celui mai mare bazin olimpic din Capitală, cel de la Colegiul Tehnic ‘Media’. În bătaie de joc au alocat 0 lei, în condițiile în care pentru această investiție existau contracte/ amendamente în vigoare în valoare de peste 44 milioane lei.

La Complexul Medical Caraiman au blocat o investiție esențială- amplasarea, montarea și punerea în funcțiune de panouri fotovoltaice, adică economie pe termen lung și energie verde.

„Putem învinge cancerul PSD-PNL”

Situația este la fel de gravă la sediile Primăriei Sectorului 1- sunt oprite contractele de curățenie, pază, funcționarea lifturilor, telefonia fixă, mentenanța echipamentelor, curierat și avem notificări pentru oprirea internetului și a licențelor pentru programele informatice. Registratura Generală s-ar putea închide în orice zi și ar paraliza activitatea întregii instituții. Au lăsat fără pază trei dispensare medicale cărora Primăria le asigura aceste servicii. Consilierii PSD și PNL au lăsat echipamentele medicale la dispoziția hoților, atât au putut ei să facă”, scrie Armand.

Clotide Armand mai spune că, „spre deosebire de candidatul iepure de la Capitală propus de PNL PSD eu cred altceva: doar împreună putem învinge acest cancer numit PSD-PNL!”.

 

 

 

ADVERTISEMENT