News

Clotilde Armand își anunță succesul la Sectorul 1: Sunt oficial primarul ales. Contestațiile PSD, respinse

04.10.2020 | 16:21
Clotilde Armand isi anunta succesul la Sectorul 1 Sunt oficial primarul ales Contestatiile PSD respinse
ADVERTISEMENT

Telenovela alegerilor de la Sectorul 1 din Capitală se apropie de final. Clotilde Armand anunță, duminică, pe Facebook, că este primarul ales oficial.

Într-o postare pe pagina personală de socializare, candidata USR, Clotilde Armand, anunță că Biroul Electoral al Municipiului Bucureşti (BEM) a respins cu 11 la 4 voturi contestațiile PSD împotriva ei.

ADVERTISEMENT

Extrem de fericită pentru victoria împotriva lui Dan Tudorache de la PSD, candidata dreptei unite excalmă: ”de astăzi sunt oficial primarul Sectorului 1”.

Clotilde Armand anunță că este oficial primarul ales la Sectorul 1

După o săptămână de luptă pe toate planurile, bătălia pentru primăria Sectorului 1 din București pare, aparent, încheiată, iar succesul revine alianței PNL/USR-PLUS.

ADVERTISEMENT

Clotilde Armand, candidata aruncată în luptă de dreapta unită, a anunțat pe Facebook că Biroul Electoral al Municipiului București (BEM) a respins definitiv duminică toate solicitările PSD de anulare a alegerilor sau de renumărare a voturilor.

”Biroul Municipiului Bucureşti a respins în urmă cu câteva minute (11 la 4 voturi) contestațiile PSD împotriva mea. Astfel, în Sectorul 1 nu se mai anulează alegerile și nu se mai renumără voturile. Telenovela pesedistă a contestațiilor s-a terminat. Manipularea abjectă s-a terminat. Știu că le este greu să creadă asta dar de astăzi sunt oficial primarul Sectorului 1”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

ADVERTISEMENT

PSD a contestat alegerile de la Sectorul 1

În ultima săptămână, PSD a cerut reluarea votului în Sectorul 1, după ce imagini cu persoane care intră într-o cameră unde par să fie depozitate buletinele de vot au apărut în spațiul public.

În această speță, Poliția București și procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 s-au autosesizat și fac cercetări în două dosare penale.

ADVERTISEMENT

Tot duminică, BEM a decis și respingerea renumărării voturilor din Sectorul 5 al Capitalei. Asta înseamnă că primarul ales după numărarea parțială a voturilor, Cristian Popescu Piedone (PPU-SL) este câștigătorul primăriei.

După soluționarea contestațiilor de la Sectoarele 1 și 5, Biroul Electoral Central va putea anunța rezultatele finale ale alegerilor locale din 27 septembrie.

ADVERTISEMENT