Fotbal intern

Cluburile din Liga 1, solicitare directă către Guvern. Planul pregătit după anunțul categoric al ministrului Sănătății

21.04.2020 | 11:24
Cluburile din Liga 1 solicitare directa catre Guvern Planul pregatit dupa anuntul categoric al ministrului Sanatatii
ADVERTISEMENT

Cluburile din Liga 1 au sperat să reia meciurile oficiale la pe 7 iunie, încă Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a anunțat că restartul competițiilor sportive este puțin probabil în următoarele trei luni. Totuși, oficialii celor 14 grupări de prima divizie au transmis către autorități planul pregătit pentru reluarea antrenamentelor, asigurând respectarea măsurilor de precauție.

Planul cluburilor pentru reluarea antrenamentelor

România se află, cel mai probabil, la mai puțin de o lună până la ridicarea stării de urgență, însă speranțele fotbaliștilor, de a relua meciurile oficiale la începutul lui iunie, au fost spulberate de ministrul Sănătății.

ADVERTISEMENT

În ciuda celei mai recente declarații făcute de Nelu Tătaru, care a transmis că activitățile sportive nu se vor pot relua la scurt timp de la ridicarea stării de urgență, cluburile din Liga 1 au pregătit un document oficial, adresat Guvernului, în care sunt detaliate procedurile care ar fi luate în momentul reluării antrenamentelor.

Astfel, conform Gsp, cele 14 cluburi din Liga 1 pregătesc acte în care se arată dorința de a reîncepe, în prima săptămână a lunii mai, ședințele de pregătire organizate.

ADVERTISEMENT

Oficialii grupărilor din prima ligă au notat, în același document, spațiile de cazare în care jucătorii și antrenorii vor sta după reluarea antrenamentelor, care vor fi hoteluri sau bazele de pregătire ale cluburilor, și măsurile de prevenție care vor fi aplicate împotriva răspândirii noului coronavirus.

LPF anunțase programul etapelor rămase de disputat

Până la verdictul dat de ministrul Sănătății, anunțurile venite din partea Ligii Profesioniste de Fotbal arătau optimismul în vederea reluării activităților.

ADVERTISEMENT

Forul prezidat de Gino Iorgulescu a stabilit, în urma unei ședințe la care au participat membrii celor 14 cluburi din prima divizie, reluarea antrenamentelor la jumătatea lunii mai, în timp ce jocurile oficiale urmau să reînceapă trei săptămâni mai târziu.

Mai mult, LPF a publicat și datele de disputare a etapelor rămase din actualul sezon, cât și a celor două semifinale și a finalei Cupei României.

ADVERTISEMENT