News

Cod galben de ninsoare emis de ANM. Care sunt zonele afectate

ANM a emis un cod galben de ninsoare, care va fi valabil până luni. Zonele afectate sunt cele montane înalte, de peste 1700 de metri, unde zăpada va fi viscolită.
17.12.2021 | 11:50
Cod galben de ninsoare emis de ANM Care sunt zonele afectate
ADVERTISEMENT

Meteorologii au transmis un cod galben de ninsoare ce a intrat în vigoare în dimineața zilei de vineri și va fi valabil până luni, la ora 10:00.

Zonele afectate sunt cele montane, în special regiunile foarte înalte. Este vorba, mai precis, despre altitudinile de peste 1700 de metri.

ADVERTISEMENT

Cod galben de ninsoare emis de ANM. Zăpada va fi viscolită

Stratul de zăpadă va fi unul consistent, iar zăpada a fi viscolită din cauza rafelelor puternice de vânt, deja anunțate și ele de ANM.

Zonele vizate de acest cod galben ANM sunt Carpații Meridionali și de Curbură. Fenomenele așteptate sunt ninsori moderate cantitativ și intensificări ale vântului.

ADVERTISEMENT

Vântul va sufla cu putere și va atinge chiar și 90 km/h, și este posibil ca aceleași fenomene să se înregistreze și în restul zonelor.

„În intervalul menționat, la altitudini de peste 1700 m, în Carpații Meridionali și de Curbură va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent.

ADVERTISEMENT

Vântul va prezenta temporar intensificări, cu rafale de peste 80…90 km/h, viscolind ninsoarea.

Astfel de fenomene se vor semnala și în restul zonei montane, dar la intensități mai mici”, a transmis ANM, vineri.

Vremea se va răci în următoarea perioadă

Meteorologii au mai transmis și că vremea se va răci simțitor în următoarea perioadă, astfel că iarna își intră cu adevărat în drepturi, după zile în care temperaturile maxime nu au fost deloc cele caracteristice unei luni reci.

ADVERTISEMENT

Astfel, termometrele vor arăta temperaturi mai mici în toată țara, dar ele vor fi normale pentru această perioadă.

Noaptea se vor înregistra, cel mai adesea, numai temperaturi negative. Vineri sunt șanse mari de ploaie, iar în rest, este posibil să cadă ninsori.

Vine gerul în România. Vremea se schimbă din weekend

De asemenea, în anumite zone, cum ar fi cele montane sau de vest, se pot înregistra chiar și -10 grade Celsius, au mai transmis specialiștii ANM.

Este posibil să ningă, mai ales în weekend, și tocmai de aceea sunt șanse mari să se formeze polei atât pe trotuare, cât și pe șosele, iar șoferii trebuie să fie mult mai atenți.

Vântul va sufla și el destul de puternic, iar zăpada va fi viscolită pe crestele munților.

ADVERTISEMENT