News

Cod galben de vreme rea emis de ANM. Unde lovesc vijeliile

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vreme rea. Zonele vizate de atenționarea specialiștilor ANM
26.09.2023 | 10:47
Cod galben de vreme rea emis de ANM Unde lovesc vijeliile
Cod galben de vreme rea emis de ANM. Foto (descriptiv): Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cod galben de vreme rea emis de ANM (Administrația Națională de Meteorologie) marți dimineață. Atenționarea a intrat în vigoare pe 26 septembrie, la ora 10:00, fiind valabilă până miercuri, 27 septembrie, la ora 21:00.

Cod galben de vreme rea. Vin vijeliile în mai multe județe

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat vor fi intensificări ale vântului cu viteze de 55…65 km/h în Dobrogea și Muntenia. De asemenea, pe litoral și în bazinul vestic al Mării Negre vântul va depăși 70 km/h.

ADVERTISEMENT

Sunt vizate 11 județe și municipiul București de alerta meteorologică. Este vorba de județele Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Brăila, Tulcea, Constanța, Călărași, Gorj, Teleorman, Ilfov și municipiul București.

„Marți și miercuri (26 și 27 septembrie), vântul va avea intensificări temporare în Dobrogea și Muntenia, cu viteze de 55…65 km/h, iar pe litoral și în bazinul vestic al Mării Negre rafalele vor depăși 70 km/h”, a transmis ANM.

ADVERTISEMENT
Cod galben de vreme rea emis de ANM
Cod galben de vreme rea emis de ANM. Foto Meteo România

Totodată, Administrația Națională de Meteorologie a emis o prognoză specială pentru municipiul București, valabilă în perioada 26 septembrie ora 10:00 – 27 septembrie ora 21:00. Deși vântul va avea intensificări temporare, temperaturile se vor menține ridicate.

„Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare pe parcursul zilelor de marți și miercuri (26 și 27 septembrie), când vor fi rafale de 55…60 km/h. Temperaturile maxime vor fi de 27…30 de grade, iar cea minimă va fi de 14…17 grade”, arată ANM.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Luni, 25 septembrie, Administrația Națională de Meteorologie a anunțat cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Conform estimărilor specialiștilor, toamna se lasă așteptată, deși ne aflăm aproape de finalul lunii septembrie.

Nici începutul lunii octombrie nu promite să aducă temperaturi specifice toamnei. Astfel, valorile termice se vor menține ridicate în toate regiunile, mult mai mari decât ar fi normal pentru această perioadă. De asemenea, ploile vor fi puține.

ADVERTISEMENT

„Până în 20 octombrie, temperaturi tot aşa mai ridicate decât mediile climatologice, însă, atenţie, ele vor fi mai mari decât ar trebui să fie în mod normal, dar mai scăzute decât ce avem acum”, a transmis meteorologul Meda Andrei.

ADVERTISEMENT