News

Cod galben și portocaliu de ninsori și viscol. Harta zonelor vizate de atenționarea ANM

Cod galben și portocaliu de ninsori și viscol. Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări de vreme rea.
23.11.2023 | 10:26
Cod galben si portocaliu de ninsori si viscol Harta zonelor vizate de atentionarea ANM
Cod galben și portocaliu de ninsori și viscol. Foto descriptiv Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cod galben și portocaliu de ninsori și viscol. Administrația Națională de Meteorologie a emis, joi dimineața, două avertizări de vreme severă, fiind vizate mai multe județe din țară. Vor fi ninsori puternice și viscol.

Cod galben și portocaliu de ninsori și viscol

Vorbim de un cod galben de vânt puternic și ninsori viscolite la munte. Acesta va intra în vigoare astăzi, la ora 23:00, urmând să fie valabil până vineri seara, 24 noiembrie, la ora 18:00, potrivit ANM.

ADVERTISEMENT

În această perioadă vor fi intensificări ale vântului în Carpații Orientali și în Munții Apuseni. Vitezele atinse vor fi de 60..80 km/h, iar în zona înaltă vor trece de 90…100 km/h. Ninsorile viscolite își vor face apariția în cursul nopții de joi spre vineri. În zona montană din nordul României vizibilitatea va fi redusă

„Temporar vântul va prezenta intensificări și în nordul Crișanei, nord-vestul Transilvaniei și în dealurile subcarpatice ale Moldovei, în general cu viteze de 55…75 km/h”, a informat ANM.

ADVERTISEMENT

Totodată, meteorologii atenționează că vântul va fi prezent și în centrul și estul țării, local. Aici va avea viteze în general de 40…50 km/h, potrivit reprezentanților Administrației Naționale de Meteorologie.

Cea de-a doua atenționare, cod portocaliu, va intra în vigoare în noaptea de joi, la ora 22:00, fiind valabilă până vineri, ora 10:00. Conform meteorologilor, vor fi intensificări ale vântului și viscol.

ADVERTISEMENT

Codul portocaliu vizează zona de munte a județelor Suceava, Neamț, Bacău și Vrancea. „În general la peste 1500 m, vântul va avea intensificări susținute cu rafale de 110…130 km/h, va fi viscol, iar vizibilitatea va fi redusă sub 50 m”, transmite ANM.

 

Cod galben și portocaliu de ninsori și viscol. Harta ANM
Cod galben și portocaliu de ninsori și viscol. Foto Meteo România

 

Atenționări nowcasting pentru mai multe județe din țară

De asemenea, în această dimineață, ANM a emis două atenționări nowcasting de ceață și vânt puternic. Prima dintre acestea vizează localități din județele Brașov, Sibiu și Harghita și este valabilă până la ora 12:00.

ADVERTISEMENT

Atenționarea nowcasting de vânt puternic este în vigoare până la ora 14:00. În zonele de munte de peste 1.800 de metri din județele Suceava și Neamț vor fi „intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 90…100 km/h, spulberând zăpada și viscolind ninsoarea”.

 

ADVERTISEMENT