News

Vremea se răcește în toată țara. Unde sunt așteptate ninsori, anunțul ANM

Vremea se răcește în toată țara, potrivit meteorologilor. De asemenea, în mai multe zone ale României sunt așteptate ninsori.
22.11.2023 | 12:55
Vremea se raceste in toata tara Unde sunt asteptate ninsori anuntul ANM
Vremea se răcește în toată țara. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Vremea se răcește în toată țara și sunt așteptate ninsori. Meteorologii anunță că temperaturile vor scădea considerabil, iar iarna își va face apariția mai devreme decât ne așteptam în toate zonele țării.

Vremea se răcește în toate regiunile țării

În următoarele zile, vremea se va încălzi ușor, dar în weekend avem parte de o nouă schimbare. În unele regiuni sunt așteptate ploi, în timp ce în altele, inclusiv în zonele joase de relief, va ninge.

ADVERTISEMENT

Între timp, să vedem cum va fi vremea miercuri, joi și vineri. Potrivit meteorologilor, mâine vom avea temperaturi normale pentru această perioadă în majoritatea regiunilor. Valorile termice maxime vor fi cuprinse între 4-13 grade.

Vor fi prezente ploile în sudul, estul, pe alocuri în centru și vest, dar și în sud-vest. De asemenea, la munte vor fi precipitații mixte și se va forma polei sau ghețuș în anumite zone, conform specialiștilor.

ADVERTISEMENT

Și joi vom avea temperaturi normale pentru perioada actuală, între 3 și 10 grade pe timpul zilei. Ploile își vor face apariția la munte, dar și în unele zone din centrul și nordul țării. Este posibil să avem și ceață pe alocuri.

Vineri se va înregistra o creștere a temperaturilor în toată țara. În sudul și estul țării vor fi peste cele specifice perioadei. Cel mai cald va fi în sudul Olteniei, Munteniei și Dobrogei. Aici vor fi atinse 16 grade.

ADVERTISEMENT

În weekend vin ninsorile și frigul

În schimb, weekendul vine cu o schimbare bruscă a temperaturilor. Vremea se răcește în toată țara, urmând să ningă în zonele montane, iar în restul țării sunt așteptate precipitații mixte. Temperaturile maxime vor fi între 2 și 9 grade, iar cele minime între -4 și 4 grade.

Potrivit directorului ANM, Elena Mateescu, ninsorile vor fi prezente și în zonele mai joase de relief. „O răcire semnificativă cu doar 2 până la 9 grade Celsius la nivelul maximelor, iar duminică chiar maxime mai coborâte, de -5 până la 5 grade Celsius.

ADVERTISEMENT

În weekend este posibil să predomine, în cea mai mare parte a țării, precipitațiile și să consemnăm din nou lapoviță și ninsoare nu numai în zona montană înaltă ci și în zonele mai joase de relief”, a transmis directorul ANM la Antena 3.

ADVERTISEMENT