News

Cod portocaliu și galben de ploi torențiale. ANM anunță furtuni, grindină și descărcări electrice. Ce zone sunt vizate

Revin ploile abundente în țară. ANM a emis două avertizări de coduri portocalii și galbene, caracterizate de furtuni, grindină și descărcări electrice, aproape în toată țara.
28.04.2022 | 10:59
Cod portocaliu si galben de ploi torentiale ANM anunta furtuni grindina si descarcari electrice Ce zone sunt vizate
Noi ploi abundente în țară. Sunt anunțate coduri portocalii și galbene. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

ANM a emis joi două avertizări de coduri portocalii și galbene de vreme rea. Se anunță furtuni, grindină și descărcări electrice în mai multe zone ale țării, precum: Crișana, Transilvania, Maramureș și Moldova.

Cod portocaliu de ploi în zona Moldovei. Ce județe sunt vizate

Codul portocaliu va intra în vigoare, joi, 28 aprilie 2022, la ora 12:00 și se va menține până pe 29 aprilie la ora 6:00. De această atenționare este vizată doar partea Moldovei, respectiv:  Suceava, Botoșani, Iași, Neamț și Bacău.

ADVERTISEMENT

”În județele Suceava, Botoșani, Iași, Neamț și Bacău vor fi ploi abundente și se vor acumula cantități de apă de 40…70 l/mp”, transmite ANM.

Cod galben de ploi în țară. Unde va ploua cu grindină

Referitor la codul galben de ploi abudente, acesta este deja în vigoare, de la ora 10:00 și se va încheia tot vineri, 29 aprilie, la ora 6:00. Este valabil în Crișana, Transilvania, Maramureș, dar și Moldova. Codul galben este caracterizat de grindină și descărcări electrice.

ADVERTISEMENT

” Pe parcursul zilei de joi (28 aprilie) în Crișana, Transilvania, Maramureș, Moldova și local în Muntenia, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, pe alocuri însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.

În noaptea de joi spre vineri (28/29 aprilie) aria ploilor se va restrânge spre nord-estul țării. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat peste 40 l/mp”, mai informează ANM.

ADVERTISEMENT

Vremea joi, 28 aprilie, în Capitală. Sunt așteptate ploi

În București, starea vremii va fi tot instabilă, pe tot parcursul zilei de joi. Va ploua, se vor semnala descărcări electrice și vântul va sufla cu putere.

”Cerul va prezenta înnorări temporare și vor fi perioade, cu o probabilitate mai mare după orele amiezii, cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse, posibil însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului.

ADVERTISEMENT

Temperatura maximă se va situa în jurul a 19 grade, iar cea minimă va fi de 8…10 grade.  Spre dimineață vor fi condiții de ceață”, a mai precizat ANM.

ADVERTISEMENT
Tags: