Life

Codin Maticiuc, despre fotbal și politică: ”Hagi e Dumnezeu”

Codin Maticiuc a vorbit despre două din temele la care românii se pricep, în general, cel mai bine: politică și fotbal.
07.09.2023 | 17:20
Codin Maticiuc despre fotbal si politica Hagi e Dumnezeu
Codin Maticiuc, despre fotbal și politică. De ce îl admiră pe Hagi. Foto: Instagram/ mediafax.ro/ Montaj: FANATIK
ADVERTISEMENT

Codin Maticiuc a vorbit, în exclusivitate pentru FANATIK, despre cum vede el fotbalul românesc, cât de microbist e, de fapt, dar și ce spune despre posibilitatea de a intra în politică.

Codin Maticiuc, despre politică și fotbal, temele care îi scindează pe români

Actor, regizor, filantrop și tată, Codin Maticiuc a explicat motivul pentru care nu s-ar angrena niciodată în vreun proiect politic. Lumea politică îl dezgustă și consideră că este mai bine să stea în banca sa, să continue proiectele umanitare începute, acesta fiind rolul în care se regăsește cel mai bine.

ADVERTISEMENT

Codin Maticiuc e cunoscut nu doar pentru filmele și serialele în care a jucat, ci și pentru promovarea ideii de a face bine, convingându-i pe oameni să doneze bani pentru spitale publice mai bune. De altfel, actorul din serialul Clanul a strâns o groază de bani prin care a ajutat sistemul de sănătate din România, strângând în jurul său de la oameni foarte avuți până la cetățeni simpli dispuși să ajute din puținul lor.

Actorul din Clanul, scârbit de politică: „E foarte, foarte murdară”

„Nu m-am gândit să candidez la Președinție. Mă rog, e impropriu spus că nu m-am gândit că mi-au scris oameni: candidează, intră în politică! Nu m-am gândit eu, dar mi s-a zis din partea oamenilor, așa… Cred că sunt foarte multe probleme, nu mi-aș dori asta. Chiar dacă acum că mă întrebi tu, nu cred. Politica mi se pare foarte murdară, plus că e greu să candidezi fără un partid.

ADVERTISEMENT

Da, ca președinte poți să candidezi independent, ca primar și președinte, da. Poți s-o faci independent, dar e foarte, foarte murdar, e ceva îngrozitor! Nu-mi dau seama nici cât de mult bine aș putea să fac. S-ar putea să fac mai mult bine așa din zona asta de societate civilă. Poate că rolul meu este aici, să fiu într-o eternă poziție cu cei care se află la putere”, a declarat Codin Maticiuc, în exclusivitate pentru FANATIK.

A doua temă pe care FANATIK i-a pus-o în vedere este fotbalul! Codin Maticiuc nu s-a dezis de FCSB, căreia îi zice în continuare Steaua, aceasta fiind echipa sa de suflet. Dincolo de echipa lui Gigi Becali, Maticiuc a avut câteva cuvinte de laudă și la adresa Craiovei lui Rotaru, patron care îi este și prieten, și Farului lui Hagi. Din străinătate, se uită doar la meciurile de fotbal mari și, de obicei, ține cu cea mai pricăjită echipă.

ADVERTISEMENT
hagi codin maticiuc campanie spitale
Gheorghe Hagi susține campania lui Codin Maticiuc, „Spitale publice din bani privați”. Foto: Instagram

Maticiuc, laude pentru FCSB, Craiova lui Rotaru și Farul lui Gheorghe Hagi: „Omul parcă face performanță în tot ce-și propune”

„Nu sunt foarte microbist, dar întotdeauna am ținut cu Steaua, cu actuala FCSB. Pentru mine Steaua e actuala FCSB. Întotdeauna am mers la meciurile lor, mai ales în copilărie. M-am întors chiar și acum recent, în Ghencea, când au putut să joace meciurile acolo.

M-am bucurat, efectiv, chiar și făcând drumul ăla interminabil de la mine din Nordului, dar m-am bucurat pentru că a fost drumul copilăriei mele. Sunt fan Steaua hashtag FCSB că nu mai știi cum să le zici! Plus, îmi mai plac anumite proiecte. Îmi place Craiova asta a lui Rotaru. E un proiect foarte frumos, e prietenul și apropiatul meu și mi-a plăcut foarte mult cum a pornit acest proiect. Îmi place ce se face acum la Rapid. Eu am fost și sunt stelist, dar nu sunt anti-cineva.

ADVERTISEMENT

Și n-am cum să menționez Farul lui Hagi, căci Hagi este Dumnezeu pe pământ! N-am văzut om să facă performanță în tot ce și-a propus: fotbalist, antrenor. Mi se pare că a făcut performanță și ca tată. Eu sunt fan Hagi. Omul și-a pregătit frumos copiii, că uite, fiica lui nu are treabă cu fotbalul, deci nu poți să zici că i-a pregătit neapărat pentru fotbal.

Omul parcă face performanță în orice își propune. Are o familie, cum e familia lui? Perfectă. Și, încă ceva, Farul e singura echipă care atunci când câștigă campionatul nu se supără nimeni. Toți se bucură. Din afară urmăresc doar echipele mari, m-am uitat la Real, la Barcelona, la Manchester, n-am avut o favorită. În general, în meciurile din afară, întotdeauna am ținut cu echipa aia mai amărâtă, dacă a trebuit să țin cu cineva”, a mai declarat Codin Maticiuc pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT