Life

Codin Maticiuc și BRomania, puși la zid de Dragoș Bucur, după succesul producției Teambuilding: “N-aș putea să-l încadrez la categoria film”

Codin Maticiuc și BRomania, puși la zid de Dragoș Bucur, după succesul filmului Teambuilding. Cei doi au lansat recent și Miami Bici 2.
07.12.2023 | 10:04
Codin Maticiuc si BRomania pusi la zid de Dragos Bucur dupa succesul productiei Teambuilding Nas putea sal incadrez la categoria film
Ce spune Dragoș Bucur despre filmele produse de Codin Maticiuc și BRomania. Sursa foto: Instagram, captură YouTube/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Codin Maticiuc și BRomania au fost puși la zid de Dragoș Bucur, după succesul filmului “Teambuilding”, apărut anul trecut. În noiembrie 2023, cei doi au lansat “Miami Bici 2”, în care sunt protagoniști.

Dragoș Bucur îi pune la zid pe Codin Maticiuc și BRomania. Ce spune despre filmele produse de cei doi actori

Matei Dima, cunoscut printre fani drept BRomania, a lansat câteva producții de succes în ultimii ani, cum ar fi “Miami Bici” sau “Teambuilding”. Peste un milion de spectatori au venit la cinema, iar filmele au avut încasări uriașe.

ADVERTISEMENT

Ultimul film lansat, “Miami Bici 2”, a fost filmat în SUA. BRomania și Codin Maticiuc au investit mai bine de 2 milioane de euro în această producție.

În prima săptămână de când a fost lansat la cinematografe, filmul a depășit performanța pe care au înregistrat-o filmele “Teambuilding” și “Miami Bici 1”. Mai exact, 198.324 de spectatori și 1 milion de euro încasări generale.

ADVERTISEMENT

Deși mulți au apreciat filmele produse de Matei Dima, acestea au primit și critici din partea altor persoane publice. De exemplu, Dragoș Bucur a vorbit despre filmul “Teambuilding”, lansat anul trecut în România.

Prezentatorul de la Visuri la cheie consideră că filmul a avut un mare succes datorită strategiei producătorilor. Dragoș Bucur este de părere că BRomania și Codin Maticiuc au știut să aplice o “rețetă” pentru filmul lansat în 2022, din punct de vedere financiar.

ADVERTISEMENT

“Dacă vorbim despre filmul românesc în general, e una. Dacă vorbim de filmul independent, e alta. Dacă vorbim de filmul românesc cu finanțare de la stat, e alta. 

Dacă vorbim de filmele românești care au ieșit în ultimii doi-trei ani, e alta. Vorbim de filmele astea care au făcut bani în ultimul timp, ‘Teambulding’. Pentru ei a fost o afacere care a funcționat foarte bine. Au aplicat o rețetă impecabilă din punct de vedere financiar.

ADVERTISEMENT

Am văzut trailer-ele și secvențe din ele, n-am văzut de la cap la coadă. La un moment dat, după cum știi, s-au iscat destul de multe dezbateri pe tema ‘Teambuilding’”, a spus actorul în cadrul podcastului Acasă la Măruță.

“Dacă vorbim de calitatea filmului, eu închid discuția după 10 secunde”

În continuare, Dragoș Bucur a spus că nu consideră filmul “Teambuilding” unul calitativ, chiar dacă a reușit să strângă peste un milion de spectatori în sălile de cinema.

“Tu ești om de televiziune, tu nu trebuie să vezi o emisiune de la cap la coadă ca să-ți dai seama dacă ce se întâmplă acolo e ok din punctul tău de vedere, a unui profesionist în televiziune, te uiți 5 minute și știi. 

Așa e și la mine în film, eu mă uit 10 minute și îmi dau seama despre ce este vorba, dar faptul că filmul nu se ridică la standardele pe care breasla din cinematografie le vrea, la standardele alea, nu înseamnă că filmul nu funcționează din punct de vedere business.

Mi se pare foarte tare că au reușit să ridice ștacheta la un milion de spectatori, păi așa ceva nu visam, înțelegi? Dacă vorbim de calitatea filmului, eu închid discuția după 10 secunde, pentru că nu avem ce să discutăm.

Nu că nu a fost pe gustul meu. Din punct de vedere cinematografic n-aș putea să-l încadrez la categoria film”, a mai spus Dragoș Bucur.

De asemenea, Mihai Trăistariu a comentat și el filmele produse de Matei Dima și Codin Maticiuc. Artistul a absolvit Facultatea de Actorie în Constanța și este de părere că vloggerii și influencerii nu ar fi trebuit incluși în filme.

În general, cântărețul nu este atras de filmele românești, în afară de unele mai vechi, cu actori de renume. Fostul reprezentant al României la Eurovision privește doar documentare și filme din străinătate pe platformele de streaming.

În filmele astea noi, îi iau pe vloggeri, pe influencerii ăștia sau ce-or mai fi ei, sunt actori de aceștia de umplutură, care nu au nici un talent actoricesc. Îi pun să învețe trei replici pe de rost, nu se face așa! Eu pe Netflix nu mă uit decât la documentare și filme străine, atât!”, a spus Mihai Trăistariu pentru Click.ro.

În acest moment, “Miami Bici 2” este cel mai scump film independent românesc realizat până acum. A fost lansat la cinema pe 24 noiembrie 2023.

ADVERTISEMENT