Sport

Colecția de super-atacant a fundașului Sergio Ramos. Stoperul Sevillei își prezintă mașinile de ziua lui de naștere. Foto

De ziua de naștere a lui Sergio Ramos, FANATIK vă „deschide” garajul plin de bolizi al celui care e considerat unul dintre cei mai buni fundași centrali din istorie
30.03.2024 | 08:02
Colectia de superatacant a fundasului Sergio Ramos Stoperul Sevillei isi prezinta masinile de ziua lui de nastere Foto
Colecția de super-atacant a fundașului Sergio Ramos. Stoperul Sevillei își prezintă mașinile de ziua lui de naștere. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

Ajuns la 38 de ani, Sergio Ramos a câștigat aproape tot ce se putea câștiga în fotbal. Fostul căpitan al Realului și al „Furiei Roja” s-a întors anul trecut acasă, la FC Sevilla, echipa care l-a propulsat în fotbalul mare. Pentru a reveni la „iubirea dintâi” după aproape 19 de ani, a jucat acolo între 2003 și 2005, a refuzat contracte colosale de la Galatasaray și Al Ittihad și a acceptat să evolueze pe „Ramon Sanchez Pizjuan” până în vara lui 2024 pentru un salariu cumulat de „numai” un milion de euro.

Ce mașini are Sergio Ramos. Colecția de bolizi a fundașului ar face invidios orice atacant

Nu îl plângem, însă, de bani pe Sergio Ramos, care a agonisit destul de-a lungul carierei, având în vedere că în CV și-a trecut-o și pe „bogătașa” Paris Saint-Germain pentru două sezoane (2021-2023). Averea pe care o deține stoperul iberic este reflectată și de colecția impresionantă de mașini pe care o deține. În rândurile care urmează, FANATIK vă prezintă cu ce super-bolizi „atacă” super-fundașul Sergio Ramos Garcia.

ADVERTISEMENT

Slalom printre 5 mașini de lux

Sergio Ramos este posesorul unora dintre cele mai tari mașini din toate timpurile. Cumva firesc, având în vedere că ibericul este considerat de mulți specialiști dreptul unul dintre cei mai buni fundași din istorie.

Născut pe 30 martie 1986, la Camas, „un municipio a 5,7 km de Sevilla, Andalucía, con 26.485 habitantes”, Ramos este o legendă a lui Real Madrid, club pentru care a jucat timp de 16 sezoane (2005-2021) și alături de care a cucerit nu mai puțin de 4 Ligi ale Campionilor. Ramos a scris istorie și la echipa națională a Spaniei, care în 2008 și 2012 a ieșit campioană europeană, iar în 2010 a câștigat titlul mondial.

ADVERTISEMENT

Sergio Ramos, a cărui avere estimată este undeva în jurul sumei de 75.000.000 de euro, este un mare pasionat de mașini. Fundașul iberic nu are foarte multe modele, dar colecția sa „bate” spre un milion de euro.

Porsche 911 Turbo S – 161.000 de euro

Prima piesa din colecția de bolizi a lui Sergio Ramos este un „super-car”. E vorba de un Porsche 911 Turbo S, care valorează 161.000 de euro. „Piesa” produsă de constructorul german are un motor twin-turbo de 3,8 litri cu 6 cilindri, care produce 641 CP și 800 NM de cuplu maxim. Accelerează 0-100 km/h în mai puțin de 2,7 secunde și poate atinge viteza maximă de 330 km/h.

ADVERTISEMENT

Modelul Porsche 911 Turbo S pe care îl deține Sergio Ramos este de culoare albă și este cel mai complet model de la Porsche. Este, totodată, una dintre cele mai rapide mașini „de serie” care pot fi cumpărate.

Sergio Ramos Porsche 911 Turbo S
Sergio Ramos lângă al său Porsche 911 Turbo S

Mercedes AMG G63 – 158.700 de euro

Deși nu a evoluat până acum în Bundesliga, Sergio Ramos pare un adevărat fan al bolizilor nemțești. După Porsche, stoperul Sevillei are în garajul său și o mașină de la Mercedes Benz. Mai exact, modelul despre care vorbim și pe care îl deține Sergio Ramos este un Mercedes-AMG G63.

ADVERTISEMENT

Fostul campion mondial și european a folosit adesea acest G-Wagon pentru ieșirile din weekend împreună cu familia. Acest SUV clasic dispune de un motor V8 Bi-Turbo de 4,0 litri care dezvoltă 577 CP și 760 NM de cuplu maxim. Este cuplat la o transmisie automată și atinge viteza maximă de 240 km/h. Urcă la „sută” în doar 4,5 secunde. Prețul lunui Mercedes AMG G53 pornește de la un preț de catalog de 144.400 de euro. Al lui Sergio a fost 158.700 de euro.

Mercedes AMG G63
Mercedes AMG G63

Audi RS6 Quattro – 107.550 de euro

O altă mașină de lux la volanul căreia Sergio Ramos se afișează cu mândrie ori de câte ori are ocazia este Audi RS6 Quattro. Indiferent că a „zburat” cu el pe străzile din Madrid, Paris sau Sevilla, modelul este unul care n-are cum să nu iasă rapid în evidență. Audi RS6 deținut de veteranul echipei pregătite de Quique Sanchez Flores este unul de o superbă culoare gri mat.

La fel ca Porsche și Mercedes, Audi este tot o mașină germană. Bolidul pe care îl deține Ramos are un motor V8 TFSI de 4,0 litri care generează 600 CP și 800 NM de cuplu maxim și transferă această putere către toate roțile prin transmisie automată. Saltă acul de kilometraj la „sută” în 3,6 secunde și atinge viteza maximă de 250 km/h. A costat 107.550 de euro.

Sergio Ramos și Audi RS6 Quattro
Sergio Ramos și Audi RS6 Quattro

Audi R8 Spyder – 196.974 de euro

Audi pare mașina preferată a lui Sergio Ramos. Fundașul de la Sevilla are doi bolizi de la acest constructor. Al doilea este o adevărată rachetă pe patru roți. Acest super-bolid german este echipat cu un motor V10 FSI de 5,2 litri care produce 552 CP și 530 NM de cuplu maxim, cuplat la un DCT Tronic cu 7 trepte. Va atinge viteza maximă de 330 km/h. Modelul pe care îl deține Ramos este unul de culoare alb perlat. Audi R8 Spyder este, de altfel, și cel mai scump autoturism din garajul de lux al lui Ramos: 196.974 euro.

Sergio Ramos și Audi R8 Spyder
Sergio Ramos și Audi R8 Spyder

 

Fiat 600 „de epocă” de la fratele său

Probabil cea mai de preț piesă din colecția lui Sergio Ramos este un… Fiat 600! Această mașină de epocă a intrat în posesia stoperului datorită fratelui său Rene, care îi este totodată și impresar și care i-a făcut cadou mașina la împlinirea vârstei de 32 de ani.

La vremea respectivă, adică în 2018, Ramos s-a lăudat pe rețelele sale de socializare cu surpriza pe care i-a făcut-o fratele său și a postat fotografii cu mașina de colecție.

„Mașinile clasice nu mor niciodată. Am primit mai devreme cadoul de ziua mea, Mulțumesc, Rene Ramos. Te iubesc, frate!”, a scris, atunci, Sergio Ramos.

Prețul acestei mașini de colecție este unul necunoscut, dar specialiștii susțin că poate valora chiar și un milion de euro. Evident, fiind un autovehicul vechi, Fiat 600 nu are caracteristici luxoase, dar este o mașină de epocă, pe care Sergio Ramos o îndrăgește extrem de mult.

Sergio Ramos și Fiat 600
Sergio Ramos și Fiat 600

Durul familist convins

În ciuda faptului că pe terenul de fotbal a fost mereu unul dintre cei mai duri fundași, Sergio Ramos este foarte apreciat pentru viața exemplară de familie pe care a dus-o.

Jucătorul celei mai decorate echipe din istoria UEFA Europa League, Sevilla, are o relație cu soția sa, Pilar Rubio, încă din anul 2012. Frumoasa jurnalistă și prezentatoare TV este cu 8 ani mai… mare (!) decât fostul „galactic”.

Cei doi s-au logodit în anul 2018, iar pe 19 iunie 2019 a avut loc nunta. Ineditul cuplu are 4 copii, numai băieți: Sergio Jr. (8 ani), Marco (7 ani), Alejandro (4 ani) și Maximo Adriano (2 ani).

Sergio Ramos, alături de familia sa
Sergio Ramos, alături de familia sa

Coridele, cursele de cai și… tatuajele concurează fotbalul în hobby-urile lui „Sergio Rambo”

Pe lângă colecționatul mașinilor de lux, Ramos are și alte pasiuni mai puțin cunoscute de publicul larg. Caii sunt slăbiciunea sa, deține o herghelie în Andaluzia. Unul dintre caii său, Yucatan SR4, a devenit campion mondial în 2018.

Mare fan al coridelor, unul dintre cei mai buni prieteni ai săi este matadorul Alejandro Tavares. În cinstea sa, orice succes obținut la club sau națională a fost celebrat de Ramos cu o pelerină de matador.

Sergio are cel puțin 42 de tatuaje, printre care se regăsesc Iisus și Fecioara Maria sau Steaua lui David (în onoarea bunicii Nena, care i-a dăruit mamei sale un pandantiv cu același desen), un leu, un lup, harta Spaniei, trofeele Cupei Mondiale, Campionatului European și ale Ligii Campionilor.

Poreclele lui Sergio

„Churu” (de la Churrua, vechi „indieni” uruguaieni), „El Lobo” (lupul) sau „El Indio” (indianul), „Tarzan din Camas” (locul său de baștină), „Sergio Rambo” sunt poreclele de care s-a „bucurat” Sergio Ramos în cariera sa de 21 de ani

„Durul” Sergio Ramos e plin de tatuaje
„Durul” Sergio Ramos e plin de tatuaje
  • 74 de milioane de euro este suma la care este estimată averea lui Sergio Ramos
  • 4 milioane de euro este acum cota de piață a starului starului spaniol, conform transfermarkt.com
  • 38 de ani împlinește fundașul central pe 30 martie 2024
ADVERTISEMENT
Tags: