Life

Colindătorii au ajuns la Familia Regală a României. Ce a făcut Majestatea sa Margareta

Primii colidători au călcat pragul familiei regale care anul acesta petrece sărbătorile de iarnă la Castelul Săvârşin. Majestatea Sa Margareta, gest impresionant.
22.12.2022 | 22:27
Colindatorii au ajuns la Familia Regala a Romaniei Ce a facut Majestatea sa Margareta
Colindătorii au ajuns la Familia Regală a României. Sursa foto: instagram/ Colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Cu doar câteva zile înainte de Crăciun, colindătorii și-au început periplul pe la casele românilor pentru a le împărtăși minunea Nașterii Mântuitorului. Astfel, și familia regală aflată la Castelul Săvârşin pentru a petrece sărbătorile de iarnă din acest an, a fost încântată de  străvechile obiceiuri.

Gestul Majestății sale Margareta când colindătorii le-au călcat pragul

Majestatea Sa Margareta, principele Radu, dar și principesa Elena, prezenți la Castel, a avut parte de un moment inedit din partea primilor colindători care le-au călcat pragul reședinței.

ADVERTISEMENT

Majestatea Sa Margareta nu putea rămâne indiferentă la gestul lor, așa că i-a recompensat cu bunătăți, și mai mult, a împărțit și cadouri persoanelor nevoiașe din zonă.

Familia regală a ascultat cu emoție cântecele și a fost impresionată de tradițiile străvechi pe care colindătorii le duc mai departe din moși strămoși.

ADVERTISEMENT

Dansul Caprei, atracția supremă

Atât Majestatea Sa Margareta, cât și principele Radu și principesa Elena au fost plăcut impresionați de copii care s-au îmbrăcat în costume populare și au ascultat cu atenție colindele.

Urătorii de la mai multe ansambluri folclorice din Arad și Bihor au fost primiţi cu brațele deschide în curtea în care numeroși monarhi români sărbătoresc Crăciunul anul acesta.

ADVERTISEMENT

Se pare că dansul Caprei a fost atracția supremă, datorită costumelor, dar și a momentului antrenant.

Colindătorii recompensați chiar de Majestatea Sa Margareta

Așa cum este obiceiul în casele românilor, gazda, Majestatea Sa Margareta i-a omenit pe vestitorii Nașterii Mântuitorului cu bucate alese, mai exact cu felii de cozonac, dar și cu un pahar de ceai fierbinte.

ADVERTISEMENT

Iar asta nu a fost tot. Familii nevoiaşe din Săvârşîn au primit vizita Majestății Sale Margareta, care le-a oferit mai multe cadouri de Crăciun.

Încă din anii 1940 Familia Regală a făcut o tradiție și an de an oamenii care nu au ce pune pe masă sunt ajutați pentru a avea parte măcar de puțină lumină în preajma sărbătorilor de iarnă.

ADVERTISEMENT
Tags: