News

Colonel din Rusia, capturat. „Invadarea Ucrainei, genocid! Rusia nu poate câștiga aici.” Ce spune despre boxerii favoriți, acum cu arma în mână pentru a-și apăra țara

Un locotenent colonel rus, capturat în timpul luptelor din Ucraina, condamnă invazia rusească în această țară și vorbește despre modul în care a ajuns să lupte în acest conflict.
08.03.2022 | 11:10
Colonel din Rusia capturat Invadarea Ucrainei genocid Rusia nu poate castiga aici Ce spune despre boxerii favoriti acum cu arma in mana pentru asi apara tara
Comandantul a vorbit despre modul în care soldații au fost trimiși în ucraina. Credit foto: Captură video YouTube
ADVERTISEMENT

De la începutul invaziei rusești, forțele ucrainene au capturat câteva mii de soldați inamici, unii dintre aceștia spunându-și povestea în fața camerelor. Printre aceștia se numără și un comandant, Astahov Dmitri Mihailovici, notează Daily Mail.

Invazia Ucrainei este un genocid, susține comandantul

Astahov Dmitri Mihailovici este locotenent-colonel al armatei ruse și a fost capturat recent. Acesta a vorbit și despre modul în care ar fi fost prezentată situația soldaților ruși înainte de începerea invaziei.

ADVERTISEMENT

Bărbatul care susține că face parte dintr-o unitate de intervenție rapidă a Gărzii Naționale a Rusiei, explică că soldații ruși au fost dezinformați pentru a lua parte la acest război.

Mai exact, așa cum au mai spus și alți prizonieri de război în ultimele zile, trupelor care au fost trimise în Ucraina li s-a spus că această țară are un regim fascist și că la conducerea ei s-ar afla naționaliști și naziști.

ADVERTISEMENT

Comandantul rus a atras atenția că o dezinformare similară are loc și în Rusia, acolo unde populația nu este familiară cu evoluția războiului.

Un fan al boxerilor ucraineni

Poziția sa față de acțiunile Rusiei a început să se schimbe odată ce a ajuns în teren și aflat că doi dintre boxerii săi favoriți: Oleksandr Usyk și Vasyl Lomachenko au anunțat că se alătură luptei.

ADVERTISEMENT

“Mereu mi-a plăcut să-i urmăresc boxând, ei sunt pugiliștii mei favoriți. Când i-am văzut punând mâna pe arme și spunând că au fost determinați să o facă, a fost momentul în care mi-a fost rușine că am venit în Ucraina”, a adăugat comandantul.

“Vă implor, opriți-vă înainte de a fi prea târziu… Rusia nu poate câștiga aici. Dacă cineva ar veni pe în țara mea, aș face același lucru pe care l-au făcut acești oameni și aș avea dreptate. Ei au dreptate acum. Băieți, fiți curajoși”, le-a transmis comandantul soldaților ruși din Ucraina.

ADVERTISEMENT