Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Coman și Chiricheș, distruși de un dinamovist: „Umflați cu pompa. Nu sunt lideri”

Florinel Coman și Vlad Chiricheș au fost doi dintre cei mai criticați jucători ai FCSB în urma eșecului cu UTA. Discurs acid la adresa liderilor vicecampioanei
30.08.2023 | 13:50
Coman si Chiriches distrusi de un dinamovist Umflati cu pompa Nu sunt lideri
Vlad Chiricheș și Florinel Coman vor absenta de la derby-ul FCSB - Universitatea Craiova. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Florinel Coman și Vlad Chiricheș vor rata derby-ul din Ghencea cu Universitatea Craiova, iar FCSB ar putea pierde fotoliul de lider etapa viitoare. Giani Kiriță i-a pus la punct pe ambii la FANATIK SUPERLIGA.

Vlad Chiricheș, criticat dur de Giani Kiriță: „Eu am avut o singură accidentare în toată cariera. Pentru el e ultimul tren”

Fostul jucător al lui Dinamo a analizat prestația lui Vlad Chiricheș din acest început de sezon: „Mai ții minte când mi-ai pus întrebarea ce se va întâmpla cu Chiricheș? Asta e și problema! Din păcate s-a rupt. Cu siguranță, el în ultima perioadă la cluburile la care a fost, a stat mai mult accidentat.

ADVERTISEMENT

Și atunci corpul se resimte și are probleme din punct de vedere fizic. Depinde de la corp la corp. Îl avem și pe Vivi Răchită acolo. Eu am avut o singură accidentare gravă și o întindere în toată cariera mea! Lucrurile în sensul ăsta duc”, a spus Giani Kiriță, la FANATIK SUPERLIGA.

Kiriță e convins că un eșec la FCSB i-ar putea pune punct carierei: „Pentru el e cam ultimul tren aici la FCSB și trebuia să fie pe o pantă ascendentă, iar cu aceste accidentări eu nu-l văd să-și încheie cariera într-un mod frumos. Aspectul ăsta nu pot să-l comentez, că nu ține de mine. Gigi Becali știe ce a cumpărat și e problema lui”.

ADVERTISEMENT

Florinel Coman, ridiculizat de Giani Kiriță: „Niciun caz nu este lider! Hai s-o dăm pe față!”

Fostul mijlocaș al lui Dinamo știe care e marele minus al „perlei” lui Gigi Becali: „Florinel Coman este un jucător bun, doar că este vorba de mentalitate aia pe care ei încă nu o au. Nu sunt încă la zi cu această mentalitate pe care noi am avut-o și în care am fost crescuți: să joci meci de meci, să fii cel mai bun, să nu te intereseze de nimeni.

Să ajungi la un nivel mare, în care tu efectiv, să încerci să fii cel mai bun. Fac 3-4 meciuri bune, după care au o cădere din-aia gravă. În primul rând nu are minte! Ești pe val, ești jucător care poate să facă diferența și în meciurile importante trebuie să decizi și să faci asemenea lucruri”.

ADVERTISEMENT

Și Kiriță e de părere că Mihai Pintilii și Elias Charalambous sunt principalii vinovați„Nu e un lider care să îi spună: ‘Bă, băiatule, nu ai voie să faci așa ceva! Avem meciuri importante. Nu există așa ceva!’. Păi în primul rând despre antrenor e vorba: ‘Trebuie să jucăm exact cum ne-am propus. Adică cu minte, câștigăm aici, nu luăm cartonașe roșii că vin meciurile foarte importante pe viitor’”.

Giani Kiriță: „Ăsta e nivelul lui! Nu gândește în ansamblu”

Florinel Coman ar putea fi suspendat minim două etape după eliminarea cu UTA. ceea ce poate fi o mare pierdere pentru FCSB: „Fotbal știe, dar el nu gândește în ansamblu. El e pur și simplu cu meciul ăla. Nu se gândește: ‘Stai, mă, că vine un meci mai important! Să mă calmez. Poate meciul e pierdut, dar dacă mai iau și eu roșu ce fac?!’. Despre asta e vorba. 

ADVERTISEMENT

Ăsta e nivelul lui! Întrebați-l pe el! Nu putem noi să ne dăm cu părerea din afară, din moment ce el face greșeală după greșeală! Eu așa îl văd. El se gândește doar să facă niște meciuri bune, să poată să plece afară și cam atât. Nu o gândește per total pentru echipă”.

Giani Kiriță a spus lucrurilor pe nume și spune clar că „perla” lui Gigi Becali nu are o personalitate dominantă: „Și niciun caz Florinel Coman nu este lider! Hai să o dăm pe față! El poate să facă diferența în teren, să dea o pasă, niște goluri, să aibă o sclipire, dar nu lider de vestiar!”.

„Mai vine și patronul care îl ține în brațe”

Iar declarațiile lui Gigi Becali îi fac și mai mult rău: „Eu am spus-o de foarte multe ori vis a vis de acești jucători care ies în evidență, fac niște meciuri bune, au niște realizări, dar din păcate sunt umflați cu pompa foarte tare și ei atunci își pierd din concentrare.

Mai vine și patronul care îl ține în brațe, că e diamant că nu știu ce, și el atunci practic are căderea asta. Dacă ar fi mai modești, dacă ar juca și ar avea niște performanțe, să câștige niște titluri, să aibă niște realizări afară, să joace la echipa națională și indiferent de laude să aibă continuitatea asta. Atunci lucrurile s-ar schimba cu siguranță”.

FANATIK SUPERLIGA este luni, marți și vineri, în direct DOAR pe FANATIK.RO, de la 10:30. Fanii emisiunii o pot urmări și pe conturile de Facebook și YouTube, ÎN PREMIERĂ, de la ora 17:30.

Giani Kiriță îi face praf pe Vlad Chiricheș și Florinel Coman

ADVERTISEMENT