Sport

Combinație italiană! Man i-a dat mâinile peste cap portarului la golul egalizator din România – Irlanda de Nord

Răzvan Marin i-a pasat decisiv lui Dennis Man la golul marcat de către cel din urmă. Man a avut o execuție fulgerătoare la golul egalizator.
22.03.2024 | 23:12
Combinatie italiana Man ia dat mainile peste cap portarului la golul egalizator din Romania  Irlanda de Nord
Dennis Man înscrie un gol spectaculos din pasa lui Răzvan Marin. Sursă foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Duo-ul naționalei care a creat golul egalizator din vine din Italia. Răzvan Marin, Empoli și Dennis Man, Parma au făcut șah-mat apărarea britanicilor, în doar câteva secunde, cu o reușită spectaculoasă .

Filiera italiană a creat golul

În această seară, doi dintre tricolorii de care se leagă cele mai mari speranțe la Euro 2004 au arătat că se simt excelent pe terenul de joc. Cei doi au fost artizanii golului egalizator al naționalei României, din partida cu Irlanda.

ADVERTISEMENT

În minutul 23, România se vedea condusă după un gol spectaculos al Irlandei de Nord, marcat de debutantul Reid. Tricolorii așezau un atac pozițional, dar culoarele întârziau să apară, către poarta britanicilor.

Răzvan Marin se vede cu mingea la picior, în cercul de la mijlocul terenului. Face o radiografie rapidă a așezării coechipierilor și se decide. Se înțelege cu Dennis Man din priviri, fotbalistul de pe flancul drept pleacă.

ADVERTISEMENT

Preluarea a fost decisivă

Sincronizarea a fost perfectă, Răzvan Marin s-a așezat perfect pe minge și a trimis-o fix în spatele fundașilor și fix între fundașii britanici. Dennis Man a atacat mingea, nu a lăsat-o să cadă și a calmat mingea cu o preluare de manual.

După preluarea lui Man, fundașul britanic simte unde va curge balonul și este la un pas de intercepție. Însă, mingea rămâne la fotbalistul Parmei. Intră în centru, pe piciorul stâng, poziția sa favorită.

ADVERTISEMENT

Fostul jucător al celor de la FCSB se vede într-o poziție perfectă de a marca și trage. Șutul românului nu este perfect plasat dar forța își spune cuvântul. Balonul îi dă mâinile peste cap la propriu, portarului advers și se oprește în plasă.

Pușcaș i-a refuzat “dubla”

În minutul 38, Dennis Man a fost aproape să facă dubla. La o fază trasă parcă la indigo, Man se vede în aceași poziție ideală, trage către poartă, dar mingea este oprită la doar 5 metri de poartă de…Pușcaș. Atacantul naționalei a ales neinspirat să treacă fix prin cadrul porții, când o mișcare în lateral ar fi fost cea corectă.

ADVERTISEMENT

Primul care i-a sărit în brațe marcatorului golului egalizator a fost  tot un “italian”. Imedia după ce mingea a poposit în plasă, Man s-a îndreptat către colțul terenului. Valentin Mihăilă se afla la încălzire și a intrat în teren pentru a-și felicita colegul.

Man și Mihăilă au un sezon foarte bun la Parma, echipa lor fiind lider în Serie B. Dennis Man are 11 goluri și cinci pase decisive în acest sezon, aflându-se  la cel mai bun an competițonal din carieră.

ADVERTISEMENT