Sport

Comentarii contradictorii despre prestația lui Ianis Hagi cu Bilbao. Detaliul remarcat de jurnaliștii spanioli

Ianis Hagi a avut o evoluție apreciată în duelul din Cupa Regelui. În ciuda unei prestații reușite, Alaves a fost eliminată de către Athletic Bilbao cu scorul de 2-0.
17.01.2024 | 14:43
Comentarii contradictorii despre prestatia lui Ianis Hagi cu Bilbao Detaliul remarcat de jurnalistii spanioli
Ianis Hagi a fost integralist in partida pierduta de Alaves in fata celor de la Atheltic Bilbao
ADVERTISEMENT

Într-un meci tensionat pe San Mames, Ianis Hagi a fost inclus în echipa de start a celor de la Alaves în confruntarea cu Athletic Bilbao, însă echipa sa a fost învinsă cu scorul de 0-2, ratând astfel calificarea în optimile Cupei Regelui.

Ianis Hagi, integralist în Athletic Bilbao – Alaves 2-0

“Hagi a fost mai bun. Azi , pentru mine, după ultimele jocuri în care nu a avut noroc, a jucat bine, din punctul meu de vedere. Alte meciuri au fost slabe, dar azi a jucat bine, s-a implicat în joc, a avut șansele sale de gol, a fost periculos”, a declarat Luis Garcia Plaza.

ADVERTISEMENT

Asier Villalibre a fost eroul partidei cu două goluri înscrise în minutele 28 și 60. Desi înfrântă, evoluția lui Ianis Hagi a fost apreciată de experții de la Sofascore, care i-au acordat nota 7 pentru prestația sa.

În timpul meciului cu Bilbao, fiul “Regelui” a atins mingea de 42 de ori, demonstrând o acuratețe remarcabilă a paselor, înregistrând un procent impresionant de 78%. Publicațiile spaniole au remarcat evoluția bună a “tricolorului”.

ADVERTISEMENT

Hagi a primit nota 7 din partea Sofascore

“A avut o șansă și a terminat-o bine după o pasă de la Blanco, dar a fost puțin. Deși nimeni nu se îndoiește de talentul lui cu mingea, realitatea este că îl arată prea puțin”, a punctat publicația noticiasdealava.eus.

“Cea mai mare ocazie a oaspeților a venit în prima repriză, o lovitură de la distanță, fără un unghi prea mare, dar cu multă putere, executată de Hagi. Agirrezabala a intervenit bine, ajustându-și poziția în timpul ieșirii.

ADVERTISEMENT

Prin schimbările de orientare, mai ales prin pasele lungi către extrema română de astăzi, a apărut pericolul pentru echipa Alaves”, a punctat site-ul eitb.eus în urma unui meci în care Ianis Hagi a fost integralist.

Cu o cotă de piață evaluată la 3.500.000 de euro, conform datelor furnizate de Transfermarkt, Ianis Hagi continuă să fie o prezență valoroasă pe terenul de fotbal. În acest sezon, talentatul jucător a participat la 18 meciuri pentru Alaves, contribuind cu două goluri și o pasă decisivă.

ADVERTISEMENT

Cu 20 de meciuri jucate până în prezent, Alaves se află pe locul 13 în clasament, având înregistrate 5 victorii, 5 remize și 10 înfrângeri. Cu un total de 18 goluri înscrise și 27 primite, diferența de goluri se situează la -9. Formația lui Ianis Hagi a adunat 20 de puncte în acest sezon.

ADVERTISEMENT