Sport

Arbitrul de la VAR care a ”comis-o” în Tottenham – Liverpool și-a aflat pedeapsa

Arbitrul Darren England, aflat în camera VAR la meciul Tottenham - Liverpool și care se face vinovat pentru anularea unui gol ”cormoranilor”, a scăpat ieftin.
04.10.2023 | 21:51
Arbitrul de la VAR care a comiso in Tottenham  Liverpool sia aflat pedeapsa
Comisia Centrală a Arbitrilor din Anglia a decis ca Darren England, cel care a comis o eroare uriașă împotriva lui Liverpool la partida cu Tottenham, să nu mai fie delegat la niciun meci al ”cormoranilor” până la finalul sezonului. Sursă foto: thesun.co.uk
ADVERTISEMENT
04-10-2023
19:00

Pedeapsă minoră pentru arbitrul de la VAR

Comisia Centrală a Arbitrilor din Anglia a decis ca Darren England, cel care a comis o eroare uriașă împotriva lui Liverpool la partida cu Tottenham, să nu mai fie delegat la niciun meci al ”cormoranilor” până la finalul sezonului.

Conform The Telegraph, England, împreună cu asistentul VAR Dan Cook, au fost reținuți de la delegări pentru meciurile din weekend-ul ce urmează în Premier League, dar au în continuare sprijinul șefului arbitrajului englez Howard Webb.

04-10-2023
14:16

Jurgen Klopp cere rejucarea meciului Tottenham - Liverpool 2-1

PGMOL, instituția care răspunde de arbitrajele din Premier League, a recunoscut greșeala VAR la meciul Tottenham – Liverpool, când golul lui Diaz a fost anulat eronat pe motiv de ofsaid. 

Columbianul a reușit să marcheze din poziție corectă, însă arbitrii din camera VAR nu au sesizat că tușierul a ridicat ofsaid. Oficialii VAR au confirmat decizia, însă când și-au dat seama de gafă a fost prea târziu. 

Klopp vrea ca meciul să se rejoace, deși este conștient că este extrem de dificil ca acest lucru să se întâmple. „Așa ceva nu s-a mai întâmplat, așa că o rejucare a meciului cred că ar fi decizia corectă. 

Înregistrarea audio nu a schimbat absolut nimic. Este o eroare evidentă. Ar trebui să existe o soluție pentru asta, iar aceasta este rejucarea, însă probabil nu se va întâmpla.

Sunt obișnuit cu decizii greșite, dar așa ceva nu s-a mai întâmplat. Este fără precedent!”, a spus Jurgen Klopp, citat de BBC

01-10-2023
07:12

Clarificare uluitoare pentru eroarea de arbitraj din Tottenham - Liverpool 2-1

Tottenham a învins Liverpool, scor 2-1, în etapa cu numărul 7 din Premier League la capătul unui meci extrem de tensionat. „Cormoranii” au rămas în inferioritate numerică din minutul 26, când Curtis Jones a fost eliminat. Inițial, mijlocașul a primit cartonașul galben, însă după analiza VAR, a fost trimis la cabine. 

În minutul 34, la scorul de 0-0, dar și cu un om mai puțin, Liverpool a reușit să marcheze prin Luis Diaz. Atacantul columbian a scăpat singur cu portarul, însă reușita a fost anulată de VAR. Tușierul a ridicat fanionul, iar faza a fost analizată în camera VAR. 

Reluările video au arătat că Luis Diaz a marcat dintr-o poziție corectă. Eroarea s-a produs în momentul în care Darren England, arbitrul din camera VAR, a crezut că arbitrii din teren au hotărât că golul este valabil. Concret, Darren England nu a văzut că arbitrul de la linie a ridicat fanionul. 

Arbitrii din camera VAR au analizat faza și au sesizat poziția corectă a lui Luis Diaz. Doar că oficialii VAR i-au transmis „centralului” Simon Hooper: „verificare completă”

Astfel, Simon Hooper a crezut că decizia din teren, pentru poziție de ofsaid, este cea corectă. Arbitrul VAR a vrut să le transmită celor din teren că poziția lui Luis Diaz a fost corectă, conform Daily Mail

Darren England, arbitrul din camera VAR, a remarcat greșeala în momentul în care Tottenham a repus mingea în joc din locul în care a sprintat Luis Diaz. Faza nu a mai putut fi întoarsă. 

Cu doi oameni eliminați, Liverpool a rezistat eroic și a fost aproape să ia un punct în fața echipei de pe locul secund din Premier League.

Klopp, concluzii după meciul nebun cu Liverpool

Liverpool a rămas în 10 în duelul cu Spurs încă din minutul 26, când Curtis Jones era eliminat după o intrare urâtă. El a primit galben inițial, dar după analiza VAR a fost eliminat.

ADVERTISEMENT

Zece minute mai târziu, Luis Diaz marca, dar reușita era anulată pentru o poziție de offside în care se afla jucătorul. Reluările au arătat că faza a fost la limită, dând impresia că decizia, validată de VAR, nu a fost una corectă.

La faza imediat următoare, Heung-Min Son i-a pasat lui Richarlison, care a marcat golul de 1-0. Bucuria a ținut doar 13 minute pentru londonezi.

ADVERTISEMENT

În prelungirile primei reprize, Virgil van Dijk a reluat o centrare către Cody Gakpo, care a înscris și a egalat.

În repriza a doua, în minutul 59, Heung-Min Son a marcat, dar golul a fost anulat din cauza unui ofsaid. Câteva minute mai târziu, londonezii primeau o veste bună.

ADVERTISEMENT

Intrat la pauză, Diego Jota a luat două cartonașe galbene într-un minut, iar ”cormoranii” erau nevoiți să termine meciul în nouă jucători. Au rezistat eroic, aproape.

Au avut ghinion însă. Joel Matip a marcat în propria poartă în minutul 90+6, iar Liverpool a pierdut meciul. La final, Klopp nu a fost prea mulțumit.

ADVERTISEMENT

Antrenorul german a spus că a fost foarte mândru de elevii săi după acest meci. Cu toate acestea, el nu a înțeles maniera de arbitraj, considerând că rezultatul a fost unul nedrept. Chiar și așa, jucătorii s-au luptat, în viziunea lui.

Nu am fost niciodată mai mândru de echipă decât astăzi. N-am văzut niciodată un meci ca acesta. A avut cele mai nedrepte circumstanțe și decizii nebune.

Golul anulat pentru ofsaid? S-a văzut că nu a fost ofsaid, au tras liniile greșit, nu au ținut cont de momentul în care Salah a pasat mingea.

Ne-am marcat în propria poartă. Este foarte greu de acceptat. La primul cartonaș roșu, Curtis calcă mingea și trece peste. La Diogo Jota, primul galben nu a fost galben.

Apoi primește un al doilea galben și e eliminat. Este dificil să ne apărăm în nouă jucători. Jucătorii s-au luptat!“, a declarat Jurgen Klopp, citat de Liverpool Echo.

Comisia de arbitri a recunoscut greșeala

După meci, Comisia de Arbitri din Premier League a recunoscut că primul gol al meciului, marcat de Luis Diaz, a fost anulat incorect, printr-o postare pe paginile de socializare.

PGMOL recunoaște o eroare umană care s-a petrecut pe durata primei reprize a meciului Tottenham – Liverpool. Golul lui Luis Diaz a fost anulat incorect pentru ofsaid de către arbitrii din teren.

Este o eroare clară și factuală și VAR-ul trebuia să intervină. Totuși, VAR-ul nu a intervenit. PGMOL va efectua o analiză pentru a înțelege cum s-a ajuns la această eroare”, se arată într-un comunicat.

ADVERTISEMENT