Sport

Comisia de Disciplină din cadrul FRF a amendat aspru două cluburi din prima ligă! Ce sancțiuni au fost date

Comisia de Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal a amendat aspru FC U Craiova 1948 și Petrolul Ploiești.
18.01.2023 | 21:58
Comisia de Disciplina din cadrul FRF a amendat aspru doua cluburi din prima liga Ce sanctiuni au fost date
Comisia de Disciplină din cadrul FRF a amendat aspru două cluburi din prima ligă. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Decizia a venit după meciul direct dintre cele două formații, disputat pe data de 18 decembrie 2022, scor 1-1, când fanii ambelor echipe au creat mai multe probleme pe stadion.

Comisia de Disciplină din cadrul FRF a amendat aspru două cluburi din prima ligă

Petrolul Ploiești și FC U Craiova 1948 au fost amendate de către Comisia de Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal după incidentele create de suporteri la meciul direct disputat la Ploiești.

ADVERTISEMENT

Ploieștenii au primit o amendă în valoare de 33.750 lei, în timp ce oltenii au primit o penalitate în valoare de 50.625 lei.

Partida dintre Petrolul și FC U Craiova a fost una intensă, după ce „lupii galbeni” au deschis scorul în prelungirile primei reprize prin Christian Irobiso.

ADVERTISEMENT

FC U Craiova a reușit să egaleze prin Juan Bauza în minutul 63, pentru ca în minutul 82 Petrolul să aibă un gol anulat după intervenția sistemului VAR.

La cinci minute distanță, Jair a fost eliminat direct după ce mijlocașul brazilian și-a pierdut cumpătuș și l-a lovit cu pumnul pe Andre Duarte, fundașul oltenilor.

ADVERTISEMENT

„E normal ca fanii să își spună problemele!”

Nae Constantin, antrenorul Petrolului, a vorbit la finalul meciului despre supărările fanilor, dar și despre încărcătura mare pe care a avut-o confruntarea cu FC U Craiova.

„ E final de an, o încărcătură din toate punctele de vedere, oboseală. Lumea e nemulțumită de parcursul echipei.

ADVERTISEMENT

Oamenii vin la stadion, au așteptări, noi atât putem oferi acum. E normal să își spună problemele”, a declarat Nae Constantin la finalul meciului.

„ASC Petrolul 52 vs. U Craiova 1948 – Incidente – În temeiul art. 82.1 și 3.a și c, raportat la art. 83.2.d din RD, se sancționează clubul ACS Petrolul 52 cu penalitate sportivă de 33.750 lei.

În temeiul art. 82.2 și 3.a și c, raportat la art. 83.2.d din RD, se sancționează clubul U Craiova 1948 cu penalitate sportivă de 50.625 lei”, se arată în comunicatul emis de LPF.

ADVERTISEMENT