News

Comisia Europeană, vești bune pentru turiști! Airbnb a eliminat costurile ascunse. Cât au scăzut prețurile la cazare

11.07.2019 | 16:58
Comisia Europeana vesti bune pentru turisti Airbnb a eliminat costurile ascunse Cat au scazut preturile la cazare
ADVERTISEMENT

Comisia Europeană vine cu vești bune pentru turiștii europeni care își rezervă vacanța pe platforma Airbnb.com! Administratorii platformei au clarificat pe deplin modul în care le prezintă consumatorilor ofertele de cazare și au eliminat costurile ascunse!

Platforma Airbnb a eliminat costurile ascunse

Așadar, prețul vacanțele a scăzut puțin, însă câștigul este altul! Turiștii nu vor mai avea surprize neplăcute, deoarece vor achita exact suma afișată pe site-ul respectiv, nimic în plus!

ADVERTISEMENT

Potrivit unui comunicat al Executivului comunitar, serviciile oferite de platforma de închirieri sunt în prezent conforme cu standardele stabilite în legislaţia UE privind protecţia consumatorilor. Aceste rezultate se datorează apelului lansat în iulie 2018 de Comisia Europeană şi de autorităţile UE pentru protecţia consumatorilor.

Airbnb a eliminat costurile ascunse
Airbnb a eliminat costurile ascunse

Costurile finale ale vacanței vor fi prezentate turiștilor pe platforma airbnb.com

Airbnb a dat curs tuturor cererilor formulate de Comisia Europeană şi de autorităţile naţionale pentru protecţia consumatorilor, sub conducerea Autorităţii pentru protecţia consumatorilor din Norvegia, în vederea alinierii pe deplin a practicilor şi a clauzelor sale contractuale la normele UE în materie de protecţie a consumatorilor.

ADVERTISEMENT

Astfel, în cazul căutărilor de oferte de cazare cu date selecţionate, utilizatorii văd preţul total pe pagina care afişează rezultatele, inclusiv toate taxele şi tarifele obligatorii aplicabile (cum ar fi taxele pentru prestarea de servicii, taxele pentru serviciile de curăţenie şi taxele locale). Astfel, scapă de unele taxe necunoscute până acum.

Mai mult, clienții nemulțumiți au acum posibilitatea să se întoarcă împotriva platformei, în cazul în care condițiile prezentate pe site nu sunt regăsite și în realitate!

ADVERTISEMENT

“În această vară, europenii vor beneficia cu adevărat de ceea ce văd pe internet atunci când îşi rezervă vacanţele. Consumatorii pot să compare şi să rezerve online repede şi uşor camere de hotel sau alt tip de cazare. Iar acum, consumatorii pot şi să aibă încredere că preţul pe care îl văd pe prima pagină va fi cel pe care îl vor plăti la sfârşit. Salut faptul că Airbnb şi-a dovedit disponibilitatea de a coopera cu Comisia Europeana şi cu autorităţile naţionale pentru protecţia consumatorilor în vederea îmbunătăţirii modului de funcţionare a platformei sale. Sper ca şi alte platforme să îi urmeze exemplul”, a declarat Vera Jourová, comisarul pentru justiţie, consumatori şi egalitate de gen.

Airbnb este un site unde poți găsi cazare atunci când pleci în vacanță câteva zile. În loc să stai la hotel sau la o pensiune, poți închiria o cameră (sau mai multe) din casa sau apartamentul cuiva, la un preț mai bun decât cel de la hotel.

ADVERTISEMENT
Tags: