News

Compania aeriană din România care suspendă zborurile până în primăvara lui 2024. Ce destinații sunt afectate

Lovitură pentru cetățenii din România care călătoresc cu avionul. Care este compania aeriană care suspendă zborurile până în primăvara lui 2024.
26.09.2023 | 22:26
Compania aeriana din Romania care suspenda zborurile pana in primavara lui 2024 Ce destinatii sunt afectate
Compania aeriană Air Connect suspendă toate zborurile comerciale din România. Sursa foto (ilustrativ): hepta.ro
ADVERTISEMENT

Sectorul aviatic intern primește o nouă lovitură. Care este compania aeriană din România care a anunțat că suspendă zborurile până în primăvara anului 2024. Mai multe destinații importante sunt afectate.

Compania aeriană Air Connect suspendă toate zborurile comerciale din România

În mijloc de toamnă, compania aeriană AirConnect România a anunțat că va suspenda toate zborurile comerciale regulate până la finalul lunii martie a anului viitor.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții Air Connect spun că operatorul nu va mai efectua zboruri comerciale regulate de la data de 1 octombrie 2023. În plus, rutele din București spre Baia Mare, Suceava și Timișoara vor fi anulate, scrie BoardingPass.ro.

În urmă cu două săptămâni, compania anunțase că zborurile de pe două rute, Suceava și Baia Mare, sunt suspendate doar până în data de 25 septembrie 2023. Între timp, Air Connect s-a sucit și anunță că a anulat zborurile cu totul.

ADVERTISEMENT

În primăvara lui 2023, operatorul aerian a inaugurat mai multe rute interne. Vorbim de zboruri din București spre Baia Mare, Sibiu, Târgu Mureș și Suceava. Au fost și două rute externe, din capitala României și Cluj Napoca spre Budapesta (Ungaria).

Pe timpul sezonului estival, compania a zburat regulat din Constanța spre Cluj Napoca și Timișoara. Alte rute dintre Constanța și Oradea / Suceava au fost anulate înainte de debut.

ADVERTISEMENT

Cei de la Air Connect au promis și zboruri între București și aeroportul din Dubrovnik (Croația). Din motive neelucidate, cursele dintre cele două orașe au fost anulate la scurt timp de la inaugurarea rutei.

Promisiunile celor de la Air Connect pentru 2024

Situația din prezent se va rezolva în prima parte a anului 2024. Cel puțin asta promite compania de zbor. Într-o reacție pentru sursa citată, reprezentanții Air Connect au spus că până la debutul sezonului de vară 2024 vor aduce în flotă alte două avioane de tip ATR 72-600 și vor relua zborurile regulate în România.

ADVERTISEMENT

Lista completă cu rutele pe care compania aeriană românească le va opera începând cu sezonul de vară 2024 vor fi stabilite și anunțate de Air Connect în perioada următoare.

ADVERTISEMENT