Life

De ce multe zboruri sunt anulate vara. Ce se întâmplă, de fapt, cu avioanele și care este cauza

Motivul pentru care unele zboruri sunt anulate în sezonul cald. Care este, în realitate, explicația și care este pricina.
17.08.2023 | 14:01
De ce multe zboruri sunt anulate vara Ce se intampla de fapt cu avioanele si care este cauza
Motivul pentru care unele zboruri sunt anulate în sezonul cald. Care este, în realitate, explicația și care este pricina. Sursa foto: Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

De ce multe zboruri sunt anulate vara. Ce se întâmplă, de fapt, cu avioanele și care este cauza. Un fost pilot de pe o rută comercială a dezvăluit care sunt cele mai bune zile pentru a călători cu companiile de aviație din întreaga lume.

Motivul pentru care unele zboruri sunt anulate în sezonul cald. Care este, în realitate, explicația și care este pricina

Știi care este motivul pentru care unele zboruri sunt anulate în sezonul cald? Ei bine, Kathleen Bangs, fost pilot comercial și acum purtător de cuvânt al unei firme aviatice, a spus cum stau lucrurile în realitate.

ADVERTISEMENT

Explicația este una foarte simplă și are legătură cu temperaturile ridicate din lunile de vară. Căldura face aerul mai subțire, ceea ce reduce dramatic portabilitatea de care au nevoie avioanele pentru a decola de pe pistă.

Cu cât gradele din termometru sunt mai multe, cu atât avionul va urca mai greu la altitudinea de zbor. Se pare că cele mai bune zile pentru zboruri sunt, de fapt, cele mai reci pentru că riscurile de anulare sunt mai mici.

ADVERTISEMENT

„Cu cât aerul din jur este mai cald și mai umed, cu atât performanța motorului aeronavei și a profilului aerodinamic se degradează mai mult.

Aeronavele obțin cele mai bune performanțe în timpul temperaturilor mai reci, pe măsură ce densitatea aerului crește”, a declarat fostul pilot pentru Japan Times, conform The Sun.

ADVERTISEMENT

Temperaturile ridicate, cauza zborurilor anulate

„Când temperaturile depășesc 39 de grade Celsius, devine cu adevărat problematic pentru companiile aeriene”, a completat Bijan Vasigh, profesor de economie și finanțe la Universitatea Aeronautică Embry-Riddle din Daytona Beach, Florida.

Alt pilot a mai subliniat că aerul din atmosferă se schimbă după amiaza și asta face ca zborurile să fie mai turbulente. Cel mai bine ar fi ca pasagerii să-și rezerve bilete pentru călătoriile care încep de la primele ore ale dimineții.

ADVERTISEMENT

În prima parte a zilei aerul este mai rece și încălzirea solului nu ajunge la o temperatură foarte ridicată. Cu toate acestea specialiștii le transmit oamenilor că zborurile sunt sigure, chiar dacă căldura face probleme aeronavelor.

ADVERTISEMENT