News

Compania prezentă și în România care concediază 7.500 de angajați. Motivele din spatele deciziei

Care este compania prezentă și pe piața din România care concediază un număr uriaș de angajați: 7.500. Explicațiile acestei decizii radicale.
19.03.2024 | 20:52
Compania prezenta si in Romania care concediaza 7500 de angajati Motivele din spatele deciziei
Care este compania prezentă și pe piața din România care concediază 7.500 de angajați. De ce s-a luat această măsură. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Compania prezentă și în România care concediază un număr uriaș de angajați. În următoarea perioadă, nu mai puțin de 7.500 de oameni vor rămâne fără un loc de muncă. Motivele din spatele deciziei.

Care este compania prezentă și pe piața din România care concediază 7.500 de angajați. De ce s-a luat această măsură

La începutul acestui an, concomitent cu închiderea fabricii de alimente sănătoase din Bucureşti, compania Unilever a luat decizia de a-i concedia pe cei circa 120 de oameni care lucrau pentru brandurile Frufru şi Urban Monkey.

ADVERTISEMENT

Acum, gigantul multinațional britanic care comercializează bunuri de larg consum pregătește noi surprize neplăcute pentru angajații săi. Marți, 19 martie, Unilever, compania care produce înghețata Ben & Jerry’s, săpunurile Dove și Vaseline, a anunțat că va da afară circa 7.500 de angajați.

Britanicii au în plan lansarea unui program de productivitate. Acesta ar urma să ducă la reducerea a aproximativ 7.500 de locuri de muncă, în principal în birouri, la nivel mondial.

ADVERTISEMENT

În următoarea etapă de dezvoltare, Unilever dorește să investească în tehnologie superioară pentru a spori eficiența operațiunilor sale. Sunt estimări că această măsură va aduce economii de 800 de milioane de euro în următorii trei ani.

Aceeași companie care are sediul la Londra a anunțat că a concediat 1.500 de angajați la începutul anului 2022. ”Prin simplificarea portofoliului nostru și creșterea productivității, ne propunem să deblocăm și mai mult potențialul acestei afaceri.

ADVERTISEMENT

Susținem ambiția noastră de a poziționa Unilever ca lider mondial în domeniul bunurilor de larg consum, oferind o creștere puternică și durabilă și o profitabilitate sporită”, a afirmat directorul general Hein Schumacher, care a preluat conducerea Unilever în 2023, scrie Forbes.

Unilever, peste 400 de branduri disponibile în 190 de țări din întreaga lume

Concomitent cu disponibilizările, Unilever a anunțat că va renunța la afacerea cu înghețată. În portofoliul britanicilor se regăsesc peste 400 de branduri disponibile în peste 190 de țări din întreaga lume.

ADVERTISEMENT

În prezent, circa 2,5 miliarde de oameni folosesc produsele companiei în fiecare zi. În regiunea Europei Centrale și de Sud, în state ca România, Bulgaria, Serbia, Muntenegru și Moldova, se regăsesc branduri cunoscute precum: Dove, Delikat, Domestos, Cif, Magnum, Ben & Jerry’s, Axe, Rexona și TRESemme.

ADVERTISEMENT