News

Concedieri masive la o companie din România. 130 de oameni au fost dați afară deja

O firmă românească a anunțat disponibilizări uriașe. Circa 130 de persoane au rămas fără loc de muncă din mai multe motive.
19.03.2024 | 18:30
Concedieri masive la o companie din Romania 130 de oameni au fost dati afara deja
O firmă românească a anunțat disponibilizări uriașe. Circa 130 de persoane au rămas fără loc de muncă din mai multe motive. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Concedieri masive la o companie din România. 130 de oameni au fost dați afară deja. În ce regiune din țara noastră se află unitatea, dar și care au fost adevăratele argumente pe care le-au avut directorii acesteia.

O firmă românească a anunțat disponibilizări uriașe. Circa 130 de persoane au rămas fără loc de muncă din mai multe motive

O firmă românească a anunțat disponibilizări uriașe. Circa 130 de persoane au rămas fără loc de muncă din mai multe motive. Acestora li s-a spus că în ultima perioadă comenzile au scăzut foarte mult. Un alt motiv invocat a fost creşterea cheltuielilor de personal.

ADVERTISEMENT

Din păcate, veștile nu sunt bune nici pentru cei care mai au contract cu firma din domeniul confecţiilor din Odorheiu Secuiesc. Compania a transmis în cursul zilei de luni, 18 martie 2024, că vor mai exista și alte concedieri.

Mai exact, cei de la conducere și-au propus inițial să rezilieze contractele a 254 de persoane din totalul de 400 de angajați. Până acum au fost dați afară 130 de lucrători și este posibil ca numărul să ajungă până la 150 în curând.

ADVERTISEMENT

Anunțul a fost făcut public de șefa Serviciului Analiza Pieţei Muncii şi Economie Socială din cadrul AJOFM Harghita, Jano Edit. Disponibilizările din industria textilă sunt periodice, ultima situație de genul acesta fiind în anul 2020, înainte de pandemie.

De ce s-a ajuns la o concediere masivă

„Motivele care determină concedierea preconizată sunt: renunţarea din partea clientului principal la cantităţile iniţial contractate pentru anul 2024, reducerea comenzilor de peste 60%, pentru următoarele trei luni.

ADVERTISEMENT

De asemenea, ei au mai scris că la nivelul anului 2023 cheltuielile de personal s-au ridicat şi, din cauza acestor motive, au luat fost nevoiţi să ia această decizie”, a declarat Jano Edit, conform observatornews.ro.

Cu toate acestea, directorul coordonator adjunct a ținut să sublinieze faptul că angajații care au rămas fără loc de muncă vor beneficia de indemnizație de șomaj. De asemenea, oamenii au fost informaţi despre locurile de muncă disponibile pe plan local.

ADVERTISEMENT

În plus, li s-a comunicat care sunt posibilităţile de calificare pe care le au în momentul de față. Asta înseamnă că pot participa la cursurile organizate de AJOFM, dar au șanse mari și să fie reangajați în aceeași firmă în perioada următoare.

ADVERTISEMENT