News

Competiție programată pe domeniul Fermei Dacilor, deși complexul a fost mistuit de incendiu. Când are loc și cât costă participarea

Competiția Dac Warrrior, un eveniment anual organizat la Ferma Dacilor, programată să aibă loc pe 20 aprilie 2024, este promovată pe internet.
12.01.2024 | 08:33
Competitie programata pe domeniul Fermei Dacilor desi complexul a fost mistuit de incendiu Cand are loc si cat costa participarea
Competiția Dac Warrior din aprilie 2024, din a cărei echipă de organizare face parte Cornel Dinicu, este promovată pe site-ul oficial și pe paginile de socializare. Colaj: FANATIK, Sursa foto: dacwarrior.ro
ADVERTISEMENT

Patronul Fermei Dacilor, Cornel Dinicu, este arestat preventiv pentru 30 de zile, în timp ce administratorii firmei prin care se derula activitatea complexului, Adrian Ristin și Adelina Ilie, sunt în arest la domiciliu. Cei trei au contestat aceste decizii, dar Tribunalul Prahova a respins cererile acestora pe 9 ianuarie.

La eveniment participă aproximativ 600 de persoane

La sediul din Gura Vadului, acolo unde se află complexul, sunt înregistrate firmele Ferma Dacilor Production SRL și Burebista Carmangerie SRL, dar și Asociația de agrement și turism cultural Getica. Aceasta din urmă organizează în fiecare an un eveniment intitulat Dac Warrior, la care participă aproximativ 600 de persoane.

ADVERTISEMENT

Dac Warrior este o competiție de alergare cu obstacole și trail running care se desfășoară pe domeniul Ferma Dacilor și în zonele adiacente acestuia. Este vorba despre niște trasee cu lungimi între 6 și 20 de kilometri pe care se desfășoară competiții de alergare pe teren variat cu diverse obstacole amplasate, atât pentru amatori, cât și pentru profesioniști. Ediția din 2024 este programată pe 20 aprilie.

Deschiderea înscrierilor a fost făcută pe 20 noiembrie 2023, pe site-ul dacwarrior.ro, care aparține Asociației de agrement și turism cultural Getica, conform datelor consultate de FANATIK. Organizatorii au anunțat că, după doar cinci zile de la start, se înscriseseră deja peste 300 de oameni, adică mai mult de jumătate din numărul total de participanți așteptați.

ADVERTISEMENT

Și în prezent se pot face înscrieri pe site-ul dacwarrior.ro, deși incendiul care a mistuit Ferma Dacilor, în urma căruia au decedat opt persoane, a devastat aproape toate clădirile complexului. Pe site sunt mesaje de genul „Legenda continuă! Ești pregătit să te alături tribului? 20 aprilie 2024 Domeniu Ferma Dacilor” sau „Ești gata să îți cunoști adversarii?”.

Taxa de înscriere variază între 60 de lei și 250 de lei

Există chiar și un banner care arată în timp real cât a mai rămas, adică câte săptămâni, zile, ore, minute și secunde mai sunt până la startul competiției. Pe site este prezentată și echipa de organizare, formată din Cornel Dinicu (care are rang de rege dac) și soții Puruhniuc Milea, participanți veterani la competiția de la Ferma Dacilor.

ADVERTISEMENT

Taxa de înscriere, numită contribuție de participare, variază în funcție de nivelul participantului și traseul ales, fiind între 60 de lei și 250 de lei. În unele cazuri, plata se face în termen de trei zile lucrătoare de la înscriere, după cum se menționează pe site, iar pentru cei care se înscriu mai târziu, aceasta se efectuează numai cash. Nu există altă modalitate de contact decât o adresă de mail, iar organizatorii nu au răspuns unei persoane care le-a trimis un mesaj prin care i-a chestionat dacă evenimentul mai are loc.

Pe site este disponibil un formular de înregistrare care conține și o declarație pe proprie răspundere în care participanții la Dac Warrior menţionează că sunt informați în legătură cu riscurile ce apar în practicarea alergării mixte în zone offroad (asfalt/pământ/piatră) în condiţiile deosebite pe care le presupune un asemenea eveniment: porțiuni de trasee sunt neamenajate şi neprotejate, se folosesc poteci marcate şi nemarcate, pante cu înclinare mare şi zone accidentate precum și obstacole artificiale.

ADVERTISEMENT

Nu există un mesaj care să anunțe că Dac Warrior 2024 s-a anulat sau amânat

De asemenea, participanții consemnează în declarația pe proprie răspundere că sunt de acord cu aceste condiţii deosebite şi, în cazul implicării lor într-un incident/accident de orice natură survenit în timpul concursului, își vor asuma întreaga răspundere pentru incidentul/accidentul respectiv şi nu vor pretinde organizatorului niciun fel de daune pentru acesta.

“Sunt perfect conştient că participarea mea la o competiţie de acest nivel presupune abilităţi tehnice si sportive, motiv pentru care voi fi receptiv la eventualele sfaturi ale organizatorilor, pe întreaga durata a evenimentului şi mă voi supune deciziilor lor de interes general”, se mai arată în declarația pe proprie răspundere de pe dacwarrior.ro, consultată de FANATIK. Evenimentul din 20 aprilie 2024 este promovat nu doar pe site, ci și pe paginile de socializare, adică pe Facebook și Instagram, unde competiția are propria sa pagină.

Nu există un mesaj care să anunțe că Dac Warrior 2024 s-a anulat sau amânat din cauza incendiului din 26 decembrie 2023. În schimb, se menționează că înscrierile online la curse se fac până pe 15 aprilie 2024, orele 21. De asemenea, este amintit programul: vineri (19 aprilie 2024) vor avea loc validarea înscrierilor, ridicarea kiturilor de participare și ședința tehnică, sâmbătă (20 aprilie 2024) vor fi cursele, în timp ce duminică (21 aprilie 2024) este planificată o alergare de revenire fără obstacole împreună cu echipa Dac Warrior.

ADVERTISEMENT