News

Complexul Sportiv Arcul de Triumf are de luni o parcare subterană. Cum arată şi cum funcţionează noua facilitate pentru şoferi. Video

Luni 15 aprilie a fost inaugurată noua parcare subterană de la Complexul Sportiv Naţional "Arcul de Triumf". Aceasta are 100 de locuri.
15.04.2024 | 15:27
Complexul Sportiv Arcul de Triumf are de luni o parcare subterana Cum arata si cum functioneaza noua facilitate pentru soferi Video
Complexul Sportiv "Arcul de Triumf" are o parcare subterană de 100 de locuri Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Parcarea subterană din cadrul Complexului Sportiv Național “Arcul de Triumf” este funcţională începând de luni, 15 aprilie. Vestea este una grozavă pentru toţi şoferii care au drum în această zonă, unde de obicei se se găseşte foarte greu un loc de parcare.

O oră de parcare costă 10 lei

“Vino și parchează la ‘Arc’! De astăzi, 15 aprilie!”, este mesajul transmis la început de săptămână pe pagina Complexului Sportiv Naţional “Arcul de Triumf”, anunţul fiind însoţit de un clip demonstrativ care arartă cum funcţionează noul sistem de parcare.

ADVERTISEMENT

Noua parcare este cu atât mai utilă cu cât, pe lângă arena sportivă, care atrage săptămânal public la meciurile de fotbal sau rugby, în zonă se mai află Spitalele CF 2 și Elias, Facultatea de Agronomie, dar şi parcul Herăstrău, care atrage oameni din toate sectoarele Capitalei.

Noua parcare dispune de 100 de locuri iar programul său de funcţionare este non-stop. Singurele perioade când accesul public la parcarea subterană va fi restricționat va doar când în incinta Complexului Sportiv vor fi organizate evenimente.

ADVERTISEMENT

O oră de parcare aici costă 10 lei, dar pentru cei care lucrează sau sunt detaşaţi în zonă pe perioade mai lungi există şi opţiunea unui abonament lunar, al cărui cost se ridică la 600 de lei.

Intrarea în parcarea subterană a Complexului Sportiv Național “Arcul de Triumf” se va face pe bază de tichet, iar plata se va efectua la plecare, la aparatul automat amplasat la ieşire.

ADVERTISEMENT

Complexul Sportiv se întinde pe o suprafață de aproape 38.000mp, lângă Arcul de Triumf și Mănăstirea Cașin, şi cuprinde, pe lângă stadion, un hotel cu multiple facilități, săli de conferințe, de expunere, restaurant şi bazin de înot.

Noul stadion “Arcul de Triumf” a fost deschis oficial în iulie 2021, la capătul a aproape trei ani de lucri, după ce vechea arenă a fost demolată. Construcţia noii arene a costat peste 30 milioane euro.

ADVERTISEMENT

Arena are o capacitate de 8.100 de locuri și beneficiază de un teren utilizabil pentru diferite competiții sportive de rugby și fotbal. În ceea ce priveşte hotelul, el are 44 de camere şi este destinat sportivilor.

ADVERTISEMENT