Life

Compozitorul Carl Davis a murit în spital. A fost unul dintre cei mai premiați artiști din domeniul său

Compozitorul Carl Davis a murit în spital. Acesta a fost unul dintre cei mai apreciați artiști din domeniul său, dar și unul dintre cei mai premiați.
03.08.2023 | 20:18
Compozitorul Carl Davis a murit in spital A fost unul dintre cei mai premiati artisti din domeniul sau
Compozitorul Carl Davis a murit în spital. Foto Youtube
ADVERTISEMENT

Compozitorul Carla Davis a murit la vârsta de 86 de ani. Familia a fost cea care a anunțată vestea tristă privind decesul cerebrului dirijor de 86 de ani.

Compozitorul Carl Davis a murit în spital

Compozitorul Carl Davis a murit la spital, în secțiunea de terapie intensivă neurologică de la Spitalul John Radcliffe din Oxford. Artistul a suferit o hemoragie cerebrală și nu a mai putut fi salvat.

ADVERTISEMENT

Carl Davis a fost un compozitor și dirijor britanic, născut pe 28 octombrie 1936 în New York, SUA. Este cunoscut pentru contribuția sa semnificativă în muzica de film, televiziune și în teatru. A emigrat în Marea Britanie în anii ’60 și și-a desfășurat în continuare cariera în industria muzicală.

Acesta a fost unul dintre cei mai apreciați și premiați compozitori. A devenit celebru datorită artei sale, el scriind inclusiv pentru balet.

ADVERTISEMENT

Compozitorul Carl Davis avea două fiice cu actriţa Jean Boht. Acesta a lăsat în urmă și trei nepoți.

Cine a fost Carl Davis. A avut un rol important în domeniu, fiind și premiat

Printre cele mai cunoscute realizări ale sale se numără compunerea coloanelor sonore pentru seriale de televiziune precum “Pride and Prejudice” (1995), “Cranford” (2007), “Bleak House” (2005), dar și pentru filme ca “Scrooge” (1970) și “The French Lieutenant’s Woman” (1981).

ADVERTISEMENT

De-a lungul carierei sale, Carl Davis a susținut concerte, a condus orchestre mari și a fost implicat în numeroase proiecte muzicale. A colaborat cu producători, regizori și actori de renume în lumea filmului și televiziunii.

În 2005, el a primit distincţia de Comandor al celui mai excelent Ordin al Imperiului Britanic. De asemenea, Carl Davis a câştigat un BAFTA şi un premiu Ivor Novello pentru muzica sa din “The French Lieutenant’s Wife” – 1981.

ADVERTISEMENT

Stilul său divers și talentul lui Carl Davis l-au făcut un nume important în industria muzicală, iar contribuția sa va fi cu siguranță apreciată de public și de colegii săi din domeniu și postmortem.

ADVERTISEMENT
Tags: