Life

Compozitorul Marcel Iorga a murit la vârsta de 66 de ani. Aurelian Temișan, devastat de durere

Doliu în muzica românească. Compozitorul Marcel Iorga s-a stins din viață la vârsta de 66 de ani. Acesta se infectase cu Covid-19 și era internat în spital.
24.02.2022 | 13:16
Compozitorul Marcel Iorga a murit la varsta de 66 de ani Aurelian Temisan devastat de durere
Compozitorul Marcel Iorga a murit la vârsta de 66 de ani
ADVERTISEMENT

Veste tristă pentru muzica românească. Compozitorul Marcel Iorga a murit, marți, în urma unor complicații apărute după ce s-a infectat cu Covid-19.

Medicii au fost nevoiți să-i schimbe tratamentul de mai multe ori, dar nu au putut să-l salveze.

Aurelian Temișan, un apropiat al compozitorului, a fost șocat când a aflat cumplita veste.

Compozitorul Marcel Iorga a murit la vârsta de 66 de ani. Aurelian Temișan, devastat de durere

Compozitorul Marcel Iorga a decedat pe patul de spital. Acesta fusese internat la Spitalul Județean Vaslui. Boala a evoluat rapid, iar medicii în ciuda eforturilor făcute nu au reușit să-l salveze. În urmă cu ceva vreme, acesta suferise o operație de bypass și i se puseseră câteva stenturi.

ADVERTISEMENT

Nimeni nu s-a așteptat ca în doar două zile acesta să se stingă din viață. Colegii săi de breaslă au fost devastați când au auzit vestea tristă.

“Este prea șocantă vestea. Nu îmi vine să cred!”, a declarat Aurelia Temișan, unul dintre cei mai buni prieteni ai compozitorului.

ADVERTISEMENT

“Să ai drum lin spre stele, iar tu să strălucești mai tare decât ele. Nu te voi uita niciodată!”, a transmis și cântăreața Doina Moroșanu, cea care de-a lungul timpului a interpretat multe piese compuse de Marcel Iorga.

Și nepotul artistului a postat pe Facebook un mesaj emoționant.

“Drum lin către Cer, Maestre Compozitor Marcel Iorga

Cerul și-a mai revendicat o Stea. O sa ne lipsești și îți mulțumim pentru toate operele lăsate

ADVERTISEMENT

Rest in Peace Dear Uncle”, a scris Nikolas Iorga.

Fanii au scris și ei zeci de mesaje.

“O viață în cântec și alături de copii. Drum lin, Marcel Iorga / Nu pot să cred, maestre! Pur si simplu mi-e greu să accept să vorbesc despre Dumneavoastră la timpul trecut! / Odihnă veșnică si drum lin printre îngeri, maestre”.

Cine a fost compozitorul Marcel Iorga

Marcel Iorga s-a născut pe 25 octombrie 1955 la Băcești. A studiat pianul, flautul, saxofonul, acordeonul, contrabasul, chitara și tobele. De-a lungul timpului acesta a fost președinte, dar și membru în diferite jurii la festivaluri cunoscute de muzică.

ADVERTISEMENT

Marcel Iorga a compus peste 200 de melodii și era membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România. Compozitorul urma să primească titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Vaslui.

ADVERTISEMENT
Tags: