Life

Comuna din România care a devenit stațiune turistică. Există locuri de cazare, obiective de vis și totul e ieftin

Localitatea românească, transformată în destinație de vacanță. Turiștii găsesc cazare, prețuri mici și multe locuri de vizitat.
16.02.2024 | 22:51
Comuna din Romania care a devenit statiune turistica Exista locuri de cazare obiective de vis si totul e ieftin
Localitatea românească, transformată în destinație de vacanță. Turiștii găsesc cazare, prețuri mici și multe locuri de vizitat. Sursa foto: wikipedia.org
ADVERTISEMENT

Comuna din România care a devenit staţiune turistică. Există locuri de cazare, obiective de vis și totul e ieftin. Guvernul a aprobat recent devenirea sa în obiectiv turistic, având o șansă uriaşă la dezvoltare din multe puncte de vedere.

Localitatea românească, transformată în destinație de vacanță. Turiștii găsesc cazare, prețuri mici și multe locuri de vizitat

Localitatea românească, transformată în destinație de vacanță. Turiștii găsesc cazare, prețuri mici și multe locuri de vizitat. Mai exact, este vorba de Comuna Costești, care a devenit a zecea stațiune din județul Vâlcea.

ADVERTISEMENT

Cei care ajung în această regiune se pot bucura de oportunități semnificative în domeniul turistic și economic. Oamenii descoperă în acest loc numeroase lăcașuri de cult, dar și rezervaţii naturale deosebite.

Pe teritoriul comunei Costeşti se află Parcul Naţional Buila -Vânturariţa, care este cel mai mic parc din România. De asemenea, turiștii pot vizita în această stațiune turistică Peştera Liliecilor sau a Sfântului Grigorie Decapolitul (o rezervaţie naturală ce adăposteşte nu mai puţin de 17 specii de lilieci).

ADVERTISEMENT

În plus, pe raza stațiunii turistice se mai află Muzeul Trovanţilor (o rezervaţie naturală cu o colecţie de peste 300 de formaţiuni de calcar înconjurate de pământ şi nisip). Aceste formațiuni au dimensiuni de la câţiva centimetri până la câţiva metri.

Tot aici se află și două schituri vechi, Mănăstirea Bistriţa (datată la 1494 şi refăcută în 1847-1856, cu pictura realizată de Gheorghe Tătărăscu) și Mănăstirea Arnota (ctitorie a lui Matei Basarab între anii 1633-1634).

ADVERTISEMENT

În aceeași notă, turiștii pot vizita Schitul 44 de izvoare, construit între anii 1700 şi 1701. Acesta a fost vizitat de către domnitorul Alexandru Ioan Cuza şi Regele Carol I. Un alt obiectiv este Biserica Sfântul Grigore Decapolitul (fostul schit Păpuşa, construită în anul 1712).

Comuna Costești, obiective turistice nenumărate

Comunca Costești are cele mai înguste chei în calcar din România, și anume Cheile Bistriţei. În prezent, este o zonă mai puțină cunoscută din România, însă datorită promovării care i se pregătește va fi una care nu va fi trecută cu vederea de oameni.

ADVERTISEMENT

Turiștii din lumea întreagă o vor include pe listele lor. Pe acest lucru se bazează și primarul din localitate, Toma Peștereanu. Edilul este foarte entuziasmat că viitorul comunității Costești este unul foarte promițător.

„Prin obţinerea acestui statut, Costeştiului i se recunoaşte valoarea cadrului natural şi a numeroaselor obiective istorice şi de arhitectură. Este un pas important pentru turism în primul rând, dar care ne va ajuta şi financiar.

Vom putea astfel să accesăm fonduri pe măsuri europene pe care nu le-am putut accesa până acum. Este o certificare ce ne obligă să facem mai mult, să fim pregătiţi să primim oaspeţi în locuri curate şi cochete”, a spus primarul, notează Antena 3 CNN.

ADVERTISEMENT
Tags: