News

Comuna din România care se transformă în stațiune turistică: „Avem lacuri sărate”

Destinația balneo-climaterică care se va deschide în România. Planurile autorităților pentru a crea o experiență unică oamenilor
18.04.2024 | 10:38
Comuna din Romania care se transforma in statiune turistica Avem lacuri sarate
Transformarea unei comune în stațiune turistică. Autoritățile locale vor crea o oportunitate de relaxare și tratament în natură. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

În România apare o destinație nouă pentru turiști. Datorită existenței lacurilor sărate și proximității față de Cluj-Napoca, comuna Jucu va deveni în curând o stațiune balneo-climaterică, a confirmat primarul Valentin Dorel Pojar.

Comuna care devine stațiune turistică

Primarul a vorbit pentru Ziua de Cluj despre intențiile de a transforma comuna Jucu într-o stațiune balneo-climaterică. Ba mai mult comuna a  obținut deja statutul de comună turistică de interes local pe baza lacurilor sărate pe care le are.

ADVERTISEMENT

„De când am venit la primărie, m-am străduit să atragem cât mai multe fonduri și din această cauză bugetul a tot crescut. Avem programe, proiecte, Anghel Saligny, avem un contract semnat de 14 milioane lei, diferența o punem noi, până la aproximativ 20 milioane lei, dar de aici încolo vor veni proiectele europene, pentru că PNRR destul de târziu și-a dat drumul.

Vrem să facem în Jucu o stațiune balneo-climaterică, am reușit să intrăm ca și comună turistică de interes local. Avem niște lacuri sărate, am obținut în baza lor titulatura aceasta. Așteptăm fonduri pentru a face stațiunea”, a spus primarul Valentin Dorel Pojar pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Comuna va avea și un centru cultural

Turiștii care vor vizita stațiunea vor avea ocazia să exploreze casa memorială George Barițiu, care urmează să fie restaurată în acest an. În plus, se pregătește amenajarea unui parc lângă râul Someș, terenul necesar fiind deja achiziționat de către primărie.

„Am achiziționat un parc foarte mare lângă Someș și acolo vrem să facem un parc reprezentativ pentru comuna noastră. Acum amenajăm un parc la Jucu de Mijloc tot pe malul Someșului, în maxim două luni va fi gata”, a mai spus primarul pentru sursa Ziua de Cluj.

ADVERTISEMENT

Edilul a adăugat că proiectul este demarat și s-a făcut deja studiul de fezabilitate: „Urmează să se vină în teren să vedem partea de proiectare, unde vor fi construite stații, cred că va fi un proiect benefic pentru toată zona metropolitană, pentru că am mers cu toții în marile orașe și am văzut că se circulă cu tren, metrou, tramvai. Ne va ajuta foarte mult acest proiect.

Stațiunile de acest tip au devenit din ce în ce mai populare în România în ultimii ani, deoarece turiștii pot combina relaxarea cu tratamentele la prețuri accesibile, tarifele de intrare pornind de la 10 lei pentru copii și 20 de lei pentru adulți.

ADVERTISEMENT

Oamenii preferă să scape de aglomerația din orașe și aleg să se cazeze în stațiuni unde pot campa cu rulota sau cortul, în apropierea ștrandurilor cu apă sărată.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori