News

Investiții de 11 miliarde de lei în sistemul de sănătate. Unde vor ajunge banii

Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, anunță o sumă record pentru investiții, pentru anul 2024.
01.01.2024 | 21:56
Investitii de 11 miliarde de lei in sistemul de sanatate Unde vor ajunge banii
Alexandru Rafila, ministrul sănătății / Foto: Alexandru Dobre / Mediafax Foto / Hepta
ADVERTISEMENT

Alexandru Rafila spune că anul 2024 va fi unul al investițiilor în sistemul de sănătate. Ministrul anunță un buget record pentru noul an.

Alexandru Rafila anunță investiții de 11 miliarde de lei

Bugetul de investiții anunțat de Alexandru Rafila este unul dintre cele mai mari din ultimii ani. Ministrul sănătății spune că proiecte de 11 miliarde de lei sunt deja în curs de desfășurare, și nu va mai dura mult până când pacienții vor putea profita de ele.

ADVERTISEMENT

”În 2023 am început schimbări semnificative în sistemul de sănătate – un nou capitol în reformarea și modernizarea acestuia.

Investiții fără precedent de 11 miliarde de lei sunt în curs de desfășurare, punând bazele unor infrastructuri vitale: noi spitale, centre dedicate pacienților cu arsuri grave și cu afecțiuni oncologice, precum și consolidarea serviciilor de neonatologie, ambulatorii de specialitate și cabinete de medicină de familie”, a scris Alexandru Rafila pe Facebook, în prima zi a noului an.

ADVERTISEMENT

Alexandru Rafila mai spune că va continua și în acest an să militeze pentru îmbunătățirea serviciilor medicale, având pe primul loc pacientul.

Rafila: ”Vom construi un sistem mai puternic”

”Suntem dedicați îmbunătățirii continue a sistemului de sănătate și ne asigurăm că fiecare pas este gândit pentru a răspunde nevoilor reale ale pacienților și personalului medical.

ADVERTISEMENT

În următorul an vom continua dezvoltarea și implementarea de proiecte care vor aduce o schimbare rapidă pozitivă!

Conștienți de responsabilitatea care ne revine, ne angajăm să lucrăm cu bună-credință și profesionalism.

ADVERTISEMENT

Vă invităm să ne fiți alături în acest demers important, fiecare contribuție este valoroasă pentru noi. Împreună, vom construi un sistem de sănătate mai puternic și mai eficient”, a mai arătat Alexandru Rafila.

Ce investiții sunt în desfășurare

Guvernul a demarat investiții masive în sistemul de sănătate încă din anul 2023, când s-a anunțat că se va începe lucrul la spitalele regionale din Iași, Cluj și Craiova.

De asemenea, alte șapte spitale județene vor fi dotate și modernizate. Alte investiții vor viza dotarea secțiilor ambulatorii și a cabinetelor medicilor de familie sau de medicină școlară.

ADVERTISEMENT