News

Comuna din România unde se va construi cea mai mare fermă de porci din Europa. Investiția e 100% românească

Comuna din România care se va putea mândri că deține cea mai mare fermă de porci din Europa. Vorbim de o investiție 100% autohtonă.
22.02.2024 | 19:26
Comuna din Romania unde se va construi cea mai mare ferma de porci din Europa Investitia e 100 romaneasca
Cea mai mare fermă de porci din Europa se construiește în România, în comuna Semlac. Investiția e 100% românească. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

O fermă de porci, care va fi cea mai mare din Europa, este în proces de construcție în România. Investiția, una 100% românească, se derulează pe un teren privat de 14 hectare. Din acest total, 23.000 de metri pătrați reprezintă construcțiile.

Cea mai mare fermă de porci din Europa se construiește în România, în comuna Semlac. Investiția e 100% românească

În județul Arad va fi pusă pe picioare una dintre cele mai mari ferme de reproducție suine din Europa. Ferma, care va avea o capacitate de 5.000 de capete, are la bază o investiție de 20 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Afacerea are sediul în comuna Semlac. După ce va demara, veniturile anuale din taxe şi impozite ale localității din vestul țării vor crește cu 25%. Vorbim de cea mai mare investiție privată din ultimii 30 de ani în zonă.

Un aspect extrem de notabil este faptul că vorbim de o afacere exclusiv românească. La originea ei stă o companie din județul vecin, Timiș. ”Este o investiţie 100% românească, a unei companii din Timiş.

ADVERTISEMENT

Va fi cea mai mare fermă de reproducţie suine din Europa şi cu cele mai noi tehnologii existente la ora actuală, conform discuţiilor pe care le-am avut cu investitorii.

În primă fază vor fi şase hale, însă complexul va fi extins. Se va produce material genetic propriu, iar produsul final vor fi purceii de până la 25 de kilograme, care vor merge apoi în alte ferme de creştere ale partenerilor”, a declarat primarul din Semlac, Letiţia Stoian, pentru Agerpres.

ADVERTISEMENT

Ferma de porci din Arad, avantaje pentru zonă

Investiția din comuna arădeană reprezintă o injecție pentru comunitatea locală. Veniturile la bugetul comunei vor creşte cu 25% în urma taxelor şi impozitelor care vor fi plătite anuale de complexul zootehnic, calculate la aproximativ 500.000 de lei.

În plus, edilul Letiţia Stoian mai punctează faptul că investitorii acestei ferme vor realiza şi lucrări de infrastructură în zonă. Vorbim de o serie de drumuri şi o reţea de canalizare proprie.

ADVERTISEMENT

Este important de adăugat că dejecţiile vor fi folosite ca îngrăşământ agricol, ceea ce va fi de mare ajutor pentru fermierii din zona noastră”, a mai spus primarul.

ADVERTISEMENT