News

Concedieri uriașe la trei mari companii. 40.000 de angajați au fost anunțați că vor fi dați afară

Anul 2023 aduce concedieri masive la trei mari companii din domeniul IT. Nu mai puțin de 40.000 de angajați au fost anunțați că vor fi dați afară.
21.01.2023 | 10:17
Concedieri uriase la trei mari companii 40000 de angajati au fost anuntati ca vor fi dati afara
Trei mari companii anunță concedieri masive: 40.000 de angajați vor fi dați afară de la Amazon, Google și Microsoft. Sursa foto: NBCNews.com / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Recesiunea de care vorbesc și o prevestesc tot mai mulți analiști economici aduce deja valuri masive de concedieri la marile companii.

Trei mari companii anunță concedieri masive: 40.000 de angajați vor fi dați afară de la Amazon, Google și Microsoft

Numai în săptămâna care se apropie de final, trei giganți din domeniul IT au anunțat concedieri uriașe în rândul personalului.

ADVERTISEMENT

Amazon, Google și Microsoft vor da afară, împreună, 40.000 de angajați. Oamenii au fost deja anunțați să-și caute alte joburi.

Cei mai mulți muncitori care vor rămâne în curând fără un loc de muncă vin de la compania deținută de Jeff Bezos.

ADVERTISEMENT

La mijlocul acestei săptămâni, Amazon.com a desființat mai multe locuri de muncă în Statele Unite, Canada şi Costa Rica. Gigantul IT are un plan de a concedia 18.000 de angajaţi, scrie CNBC.com.

Directorul general al companiei, Andy Jassy, a declarat la începutul acestei luni că reducerile, aproximativ 6% din cei aproximativ 300.000 de angajaţi corporativi ai companiei, ar avea un impact în cea mai mare parte asupra diviziilor de comerţ electronic şi resurse umane.

ADVERTISEMENT

Peste 20.000 de concedieri și la Google și Microsoft

Vineri, 20 ianuarie, Alphabet, compania mamă a motorului de căutare Google, a anunțat recent că va elimina din structura sa 12.000 de posturi.

Într-o scrisoare internă transmisă personalului, CEO-ul Alphabet, Sundar Pichai, a explicat că firma şi-a extins rapid forţa de muncă în ultimii ani „într-o realitate economică diferită de cea cu care ne confruntăm astăzi”.

ADVERTISEMENT

Îmi asum întreaga responsabilitate pentru deciziile care ne-au condus aici”, a mai punctat directorul executiv.

Potrivit CNBC, restructurarea de personal de la Alphabet va afecta întreaga companie, la nivel global, inclusiv resursele umane şi unele funcţii de suport, precum şi echipele de inginerie şi de produs.

La mijlocul acestei săptămâni, o veste proastă, pentru angajații săi, a venit și de la Microsoft. Compania a anunțat că va disponibiliza 10.000 de angajați în primele luni ale anului 2023.

Această decizie radicală va afecta aproape 5% din totalul forței de muncă al producătorului de software, la nivel global.

Într-o scrisoare adresată personalului Microsoft, citată de Reuters, CEO-ul companiei, Satya Nadella, a precizat că clienții Microsoft își doresc ”optimizarea cheltuielilor digitale și să facă mai mult cu mai puțin”.

ADVERTISEMENT