News

Concedieri uriașe la trei mari companii. 40.000 de angajați au fost anunțați că vor fi dați afară

Anul 2023 aduce concedieri masive la trei mari companii din domeniul IT. Nu mai puțin de 40.000 de angajați au fost anunțați că vor fi dați afară.
21.01.2023 | 10:17
Concedieri uriase la trei mari companii 40000 de angajati au fost anuntati ca vor fi dati afara
Trei mari companii anunță concedieri masive: 40.000 de angajați vor fi dați afară de la Amazon, Google și Microsoft. Sursa foto: NBCNews.com / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Recesiunea de care vorbesc și o prevestesc tot mai mulți analiști economici aduce deja valuri masive de concedieri la marile companii.

Trei mari companii anunță concedieri masive: 40.000 de angajați vor fi dați afară de la Amazon, Google și Microsoft

Numai în săptămâna care se apropie de final, trei giganți din domeniul IT au anunțat concedieri uriașe în rândul personalului.

ADVERTISEMENT

Amazon, Google și Microsoft vor da afară, împreună, 40.000 de angajați. Oamenii au fost deja anunțați să-și caute alte joburi.

Cei mai mulți muncitori care vor rămâne în curând fără un loc de muncă vin de la compania deținută de Jeff Bezos.

ADVERTISEMENT

La mijlocul acestei săptămâni, Amazon.com a desființat mai multe locuri de muncă în Statele Unite, Canada şi Costa Rica. Gigantul IT are un plan de a concedia 18.000 de angajaţi, scrie CNBC.com.

Directorul general al companiei, Andy Jassy, a declarat la începutul acestei luni că reducerile, aproximativ 6% din cei aproximativ 300.000 de angajaţi corporativi ai companiei, ar avea un impact în cea mai mare parte asupra diviziilor de comerţ electronic şi resurse umane.

ADVERTISEMENT

Peste 20.000 de concedieri și la Google și Microsoft

Vineri, 20 ianuarie, Alphabet, compania mamă a motorului de căutare Google, a anunțat recent că va elimina din structura sa 12.000 de posturi.

Într-o scrisoare internă transmisă personalului, CEO-ul Alphabet, Sundar Pichai, a explicat că firma şi-a extins rapid forţa de muncă în ultimii ani „într-o realitate economică diferită de cea cu care ne confruntăm astăzi”.

ADVERTISEMENT

Îmi asum întreaga responsabilitate pentru deciziile care ne-au condus aici”, a mai punctat directorul executiv.

Potrivit CNBC, restructurarea de personal de la Alphabet va afecta întreaga companie, la nivel global, inclusiv resursele umane şi unele funcţii de suport, precum şi echipele de inginerie şi de produs.

La mijlocul acestei săptămâni, o veste proastă, pentru angajații săi, a venit și de la Microsoft. Compania a anunțat că va disponibiliza 10.000 de angajați în primele luni ale anului 2023.

Această decizie radicală va afecta aproape 5% din totalul forței de muncă al producătorului de software, la nivel global.

Într-o scrisoare adresată personalului Microsoft, citată de Reuters, CEO-ul companiei, Satya Nadella, a precizat că clienții Microsoft își doresc ”optimizarea cheltuielilor digitale și să facă mai mult cu mai puțin”.

ADVERTISEMENT
24 de lovituri de bici într-un minut » Tripla medaliată cu aur la...
24 de lovituri de bici într-un minut » Tripla medaliată cu aur la Jocurile Olimpice, suspendată după apariția unor imagini scandaloase
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați...
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați pepenii înainte de a-i mânca!”
VIDEO | Doliu pentru moartea anunțată de Dumitru Dragomir. Fostul șef al Ligii...
VIDEO | Doliu pentru moartea anunțată de Dumitru Dragomir. Fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal a declarat decesul
A plătit 740 de lire pentru un apartament plin de gândaci şi a...
A plătit 740 de lire pentru un apartament plin de gândaci şi a ajuns la spital din cauza stresului. Vacanţă de coşmar pentru o tânără din UK
Soția lui Cristi Tănase a cedat! Ce se întâmplă cu Dodel, după acuzațiile...
Soția lui Cristi Tănase a cedat! Ce se întâmplă cu Dodel, după acuzațiile șocante făcute de Adina Maria în scandalul uriaș
Adevărul din spatele Internetului! Cum arată Loredana în costum de baie, la 54...
Adevărul din spatele Internetului! Cum arată Loredana în costum de baie, la 54 de ani. A pozat fără inhibiții la malul mării
RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în SUA! ESTE FINALUL!
RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în SUA! ESTE FINALUL!
Tragedie fără margini la Dinamo! S-a stins o tânără speranță a fotbalului românesc...
Tragedie fără margini la Dinamo! S-a stins o tânără speranță a fotbalului românesc . Dumnezeu să-l odihnească
Locul de pe litoral cu prețuri incredibile. Totul este ciudat de ieftin
Locul de pe litoral cu prețuri incredibile. Totul este ciudat de ieftin
George Restivan TUNĂ și FULGERĂ, după despărțirea de Bahmu. S-au despărțit din cauza...
George Restivan TUNĂ și FULGERĂ, după despărțirea de Bahmu. S-au despărțit din cauza copiilor ei și a Marei Bănică. ''Mara era hotărâtă să ne distrugă fericirea''
Dumitru Buzatu, nemulțumit că a fost interogat de „mascați cu veste antiglonț” atunci...
Dumitru Buzatu, nemulțumit că a fost interogat de „mascați cu veste antiglonț” atunci când a fost prins cu mita în portbagaj. Apărarea: „I-a fost încălcat dreptul la tăcere”
Trei zodii vor trece prin schimbări radicale în luna august. Se întrezărește un...
Trei zodii vor trece prin schimbări radicale în luna august. Se întrezărește un viitor luminos pentru acești nativi