News

Concert-miting uriaş cu participarea lui Vladimir Putin, la Moscova. 200.000 de oameni au stat pe stadion, într-un frig năprasnic. Video

La o zi după discursul lui Vladimir Putin despre "starea naţiei", pe stadionul Lujniki din Moscova a fost programat miercuri un concert grandios. Temperatura este de -12 grade.
22.02.2023 | 15:28
Concertmiting urias cu participarea lui Vladimir Putin la Moscova 200000 de oameni au stat pe stadion intrun frig naprasnic Video
Stadionul Lujniki, înainte de concert
ADVERTISEMENT
22-02-2023
13:33

Putin a vorbit doar 5 minute

În discursul său, Vladimir Putin a precizat că această zi a Apărătorilor Patriei nu este doar în cinstea militarilor, ci și în cinstea medicilor, profesorilor, lucrătorilor din transport și a tuturor celor care susțin luptătorii. “Această zi este chiar și pentru copiii care scriu scrisori în sprijinul luptătorilor noștri”, a adăugat liderul de la Kremlin.

“Toți oamenii noștri sunt apărătorii Patriei! Când suntem împreună, nu avem egal”, a adăugat Vladimir Putin, după intonarea imnului de stat al Rusiei.

Un uriaş miting-concert are loc miercuri în complexul sportiv Lujniki din Moscova, la care este alteptat să participe şi președintele rus Vladimir Putin, alături muzicieni de renume ai Rusiei. Concertul a fost deschis de actorul Vladimir Maşkov care a rostit un mic discurs.

Spectatori la concert plătiţi cu 500 de ruble

Vladimir Maşkov a afirmat că “fiecare secol pentru țara noastră începe cu un război cu Occidentul”, după care a enumerat toate războaiele de la începutul secolelor, la care a participat Rusia. Concertul se desfăşoară pe un frig năprasnic, temperatura la Moscova fiind de -12 grade Celsius, care se simt ca -18 grade, potrivit meteorologilor.

ADVERTISEMENT

“Se pare că singurul loc cald unde te poți încălzi este toaleta”, a remarcat corespondentul MSK1. Concertul a fost organizat pentru a celebra Ziua Apărătorilor Patriei şi a început la ora locală 15:00 (ora 14, în România). În plus, până la 16:00 va funcționa o scenă şi în apropierea stadionului.

În cadrul concertului sunt programate reprezentaţii ale fraților Zapaşnîi, Marat Başarov, Zara, Ieromonahul Photius, Khabib și alți artiști, inclusiv din aşa-numitele republici autonome Doneţk şi Lugansk. La eveniment participă aproximativ 200.000 de spectatori, inclusiv personal din organizații patriotice și de tineret.

ADVERTISEMENT

Stadionul este plin de o mulțime de simboluri patriotice – steaguri rusești, steme ale URSS, steaguri ale unităților militare sovietice cu sloganul „Moarte invadatorilor germani”, dar nu există simboluri Z ale războiului, a remarcat unul dintre corespondenţii prezenţi în arenă.

Anterior, pe canalele Telegram și VK  au apărut anunțuri pentru recrutarea de figuranți pentru a participa la mitingul-concert de pe Luzhniki. Fiecărei persoane care dădea curs cererii i se promiteau 500 de ruble (aproximativ 6,3 euro), după cum scrie publicaţia meduza, care adaugă că, înainte de concert, publicului i-a fost interzis să comunice cu mass-media și să spună că oamenilor li s-au promis bani pentru participare.

ADVERTISEMENT

În urmă cu aproape un an, pe 18 martie 2022, tot pe stadionul Lujniki a fost celebrată aniversarea a opt ani de la anexarea Crimeii, tot cu un un concert grandios, la care a fost prezent de asemenea Vladimir Putin, care s-a adresat mulţimii. În discursul său, Putin a vorbit despre “unitatea poporului rus” faţă de “operaţiunea militară specială” din Ucraina, reluând propaganda că Rusia “a trebuit să apere vorbitorii de limba rusă din Ucraina de un genocid”.

“Ştim ce trebuie să facem, cum să facem şi cu ce preţ. Şi ne vom îndeplini absolut toate planurile”, spunea atunci Vladimir Putin. Discursul acestuia a fost însă întrerupt brusc de televiziunea de stat Rossia-24 ca și cum președintele nici nu ar fi fost acolo și a difuzat momente de la acelaşi eveniment, discursuri oficiale şi cântece. Potrivit unor participanți, Putin a vorbit și a părăsit scena înainte ca intervenția lui să fie difuzată, iar Kremlinul a vorbit de o defecțiune tehnică la un server. 15 minute mai târziu, televiziunea a reluat difuzarea înregistrată a discursului preşedintelui rus.

ADVERTISEMENT