Sport

Condamnare șocantă pentru un fost antrenor de gimnastică, acuzat că a violat sportivi. A primit 109 ani de închisoare!

Condamnare șoc pentru un fost antrenor de gimnastică din Brazilia, după ce a fost acuzat că a violat 4 sportivi, dintre care cel puțin un minor.
05.10.2022 | 15:58
Condamnare socanta pentru un fost antrenor de gimnastica acuzat ca a violat sportivi A primit 109 ani de inchisoare
Un fost antrenor brazilian a fost condamndat la 109 ani și 8 luni de închisoare, după ce a fost acuzat de abuzuri sexuale, fizice și morale. Sursă foto: Twitter - @AmorosCuatro.
ADVERTISEMENT

Un fost antrenor de gimnastică din Brazilia a fost condamnat la 109 ani și 8 luni de închisoare pentru violarea a 4 sportivi, dintre care cel puțin un minor.

Fost antrenor de gimnastică din Brazilia, condamnat la 109 ani de închisoare

Fernando de Carvalho Lopes a primit o condamnare la 109 ani și 8 luni de închisoare, după ce a fost acuzat că a violat 4 sportivi. Condamnarea a venit din partea tribunalului din orașul Sao Bernardo do Campo, care se ocupă de cazul fostului antrenor brazilian.

ADVERTISEMENT

Potrivit Globo Esporte, Fernardo de Carvalho Lopes a violat 4 gimnaste dintre care una în vârstă de 13 ani. Vârsta celorlalte nu a fost precizată.

Conform aceleași surse, Fernardo de Carvalho Lopes ar urma să facă apel pentru a-și dovedi nevinovăția.

ADVERTISEMENT

Fernando de Carvalho Lopes, acuzat și pentru abuzuri morale, fizice sau sexuale

În urmă cu 4 ani, aproximativ 40 de sportivi dezvăluiau că au fost victimele abuzurilor lui Fernardo de Carvalho Lopes. Fostul antrenor brazilian de gimnastică îi exploata moral, fizic și sexual.

O parte dintre sportivi au fost martori în ancheta judiciară care vizează evenimentele săvârșite de Fernardo de Carvalho Lopes în 1996 și 2016, când fostul antrenor brazilian era la conducerea clubului MESC din Sao Bernardo do Campo.

ADVERTISEMENT

Nu este un caz singular cel în care este condamnat Fernando de Carvalho Lopes. Sportivii au făcut referire la abuzuri din partea antrenorilor și în Noua Zeelandă, Marea Britanie, Grecia sau Australia.

Fernando de Carvalho Lopes, dat afară din staff-ul echipei naționale în 2016

Fernando de Carvalho Lopes a avut „sub aripa sa” 3 gimnaști de-a lungul a 20 de ani. Fostul antrenor brazilian a părăsit staff-ul echipei naționale a Braziliei în 2016, cu o lună înainte de Jocurile Olimpice de la Rio.

ADVERTISEMENT

Acesta a părăsit locul din staff-ul Braziliei în urma unei plângeri depuse de părinții unui tânăr gimnast. 3 ani mai târziu, în 2019, Curtea Superioară de Justiție Sportivă (STJD) l-a suspendat pe viață și i-a interzis orice legătură cu gimnastica.

Un alt caz care a perturbat lumea gimnasticii, a fost cel al lui Larry Nassar, care a fost condamnat la începutul lui 2018 la închisoare pe viață pentru că a abuzat aproximativ 265 de victime, invocând pretextul remedii medicale. Majoritatea victimelor erau minore.

ADVERTISEMENT