Life

Condimentul pe care să-l pui în tocănița de cartofi ca să aibă cel mai bun gust. Nici nu are nevoie de carne ca să fie delicioasă

Ce condiment trebuie pus în tocănița de cartofi ca să aibă cel mai bun gust. Nu este nevoie de carne pentru a fi mai sățioasă.
22.04.2024 | 18:19
Condimentul pe care sal pui in tocanita de cartofi ca sa aiba cel mai bun gust Nici nu are nevoie de carne ca sa fie delicioasa
Cum prepari cea mai bună tocăniță de cartofi. Sursa foto: gustos.ro
ADVERTISEMENT

Suntem încă în perioada postului Paștelui, iar dacă îl respecți și nu știi ce să mai mănânci, iată o rețetă de tocăniță de cartofi care te-ar putea încânta. Pe tine și pe cei dragi. Veți dori o porție dublă în mod cert.

Tocăniță de cartofi delicioasă. Condimentul care îi schimbă gustul

Mulți oameni se feresc de post deoarece nu se pot abține de la carne. Aceasta merge perfect de fiecare dată cu o tocăniță de cartofi, dar aflați că acest preparat poate fi foart bun și fără carne. Un condiment aparte contribuie la o aromă deosebită.

ADVERTISEMENT

Pentru această mâncare, ai nevoie de următoarele ingrediente: 7-8 cartofi, o ceapă, un morcov, o lingură de sare, un ardei, o cantitate de ulei cam cât o ceașcă, apă, delicat, o roșie, pătrunjel, bulion și turmeric. Acesta din urma va schimba gustul tocăniței.

Modul de preparare

Cum preparăm totul? Mai întâi curățăm cartofii și îi tăiem cubulețe. Îi spălăm bine și îi dăm la o parte, lăsându-i tot în apă. Ulterior, se ia un vas, se pune pe foc și se pune în el uleiul. Acesta se lasă puțin la încins după care puneți ceapa.

ADVERTISEMENT

Amestecați bine ceapa, încât să nu capete o crustă maronie, adică să nu se ardă și completați cu morcovul. Atenție, acestea se taie mărunt sau se dau la răzătoare. Ca să nu se prindă de gundul recipientului completați cu puțină apă.

După 10 minute, adăugați roșiile și turmericul. Mai completați cu apă și amestecați din nou încă 10 minute. Apoi puneți mai multă apă, până la jumătatea vasului și așteptați ca apa să dea în clocot. Nu uitați să completați cu sare.

ADVERTISEMENT

Când apa începe să fiarbă, adăugați cartofii. Nu mai acoperiți vasul cu un capac, fiindcă apa se va împrăștia pe aragaz. În jur de 20 de minute ar trebuie cartofii să fiarbă, după care adăugați delicatul și bulionul.

Mai departe, mai lăsați pe foc încă 10 minute sau cât considerați încât preparatul să fie cât mai scăzut, după care puneți pătrunjelul tăiat mărunt. Lăsați tocănița să se răcorească, iar la final puteți servi cu ardei iute, salată de legume sau murături. Poftă bună!

ADVERTISEMENT