News

Confruntări între polițiști și protestatari la Haga în timpul protestelor privind măsurile de distanțare fizică! 100 de oameni arestați

21.06.2020 | 22:29
Confruntari intre politisti si protestatari la Haga in timpul protestelor privind masurile de distantare fizica 100 de oameni arestati
ADVERTISEMENT

Poliția din Haga a arestat zeci de oameni duminică, după ce au refuzat să părăsească un protest împotriva măsurilor de distanțare fizică instituită de guvernul olandez pentru a opri răspândirea coronavirusului, informează Reuters, citat de Agerpres.

Aproximativ o mie de protestatari s-au adunat în zona Malieveld din Haga, în apropiere de sediul guvernului olandez, deși protestul a fost interzis de municipalitate:

ADVERTISEMENT

 „Demonstranţii care au refuzat să plece au fost toţi arestaţi”, a scris poliţia pe Twitter, fără să spună câţi oameni au fost reţinuţi.

Confruntări între polițiști și protestatari la Haga în timpul protestelor privind măsurile de distanțare fizică!

VEZI VIDEO: 

Presa olandeză a declarat ulterior că aproximativ 100 de persoane au fost arestate. Un martor a dat o estimare similară.

ADVERTISEMENT

Autoritățile au permis ca un scurt protest să se desfășoare înainte de a le cere manifestanților să plece.

Manifestații în întreaga lume în ultimele luni! Oamenii au ieșit în stradă din cauza COVID-19 și după moartea lui George Floyd

Poliția a făcut arestările când un grup de aproximativ 200 de persoane au refuzat să plece, a spus martorul.

ADVERTISEMENT

În ultima lună, au fost manifestații în întreaga lume, din mai multe motive. Criza coronavirus a scos în stradă o parte a oamenilor nemulțumiți de restricții.

Iar, la nivel global au fost și proteste privind combaterea rasismului, alimentate de uciderea lui George Floyd de un polițist din Minneapolis care a ținut genunchiul pe gâtul său timp de 9 minute până când și-a dat ultima suflare.

ADVERTISEMENT