News

Consilierul lui Ludovic Orban bagatelizează infecția cu noul coronavirus: „O răceală este mai grea de dus”. Testarea în masă, „o prostie”

13.08.2020 | 17:56
Consilierul lui Ludovic Orban bagatelizeaza infectia cu noul coronavirus O raceala este mai grea de dus Testarea in masa o prostie
ADVERTISEMENT

În ultimele 24 de ore, România a înregistrat nu mai puțin de 1.454 de cazuri noi de îmbolnăvire cu noul coronavirus, un record negativ care atârnă greu pe umerii medicilor, având în vedere că spitalele din multe zone ale țării sunt deja pline ochi cu pacienți.

Situația devine critică și în secțiile de Terapie Intensivă, unde sunt internate la această oră 478 de persoane care se confruntă cu forme grave ale bolii. În plus, din totalul celor 2.860 de decese, 53 au fost raportate în intervalul în intervalul 12.08.2020 (10:00) – 13.08.2020 (10:00).

ADVERTISEMENT

În ciuda acestor date, Virgil Guran, deputat PNL și consilier al premierului Ludovic Orban, nu este deloc îngrijorat de răspândirea agresivă a agentului patogen SARS-COV-2. Ba chiar afirmă cu convingere, invocând diverse statistici publicate în ultima perioadă, că o banală răceală „este mai grea de dus”.

Consilierul lui Ludovic Orban, declarații controversate în contextul epidemiei de coronavirus

Întotdeanuna uitați-vă la statistici la oamenii din terapie intensivă. Asta contează. Acuma, am destulă experiență, spun eu, în statisticile astea, că sunt acolo și marea majoritate nici nu simt că au virusul acesta. Adică o răceală este mai grea de dus decât virusul.

ADVERTISEMENT

Asta este problema pe care trebuie să o avem în vedere în primul rând, câți oameni avem la terapie intensivă și într-adevăr, în momentul în care ajunge la vreo 1.000 de oameni la terapie intensivă, începem să avem probleme de sistem medical în sensul de a asigura ventilație. Până atunci, e sub control”, a declarat Virgil Guran.

„Nu se va putea face testare în masă, este o prostie!”

Nu se poate face testarea în masă, tehnic! Este clar! Se mai poate crește capacitatea de testare, probabil vom ajunge la 30-40 de mii de teste.

ADVERTISEMENT

Dar trebuie să ne gândim că degeaba îi testăm astăzi pe toți că, peste o săptămână s-ar putea să se îmbolnăvească unii. Și atunci soluția este cea folosită de noi și de mulți alții.

Se testează cei care au simptome și cei care au stat în jurul celor care au simptome și așa putem să o rezolvăm. Deci, nu se va putea face testare în masă, este o prostie!

ADVERTISEMENT

În nicio țară din lume nu se poate face testare în masă. Rezultatul este unul singur: o să te coste de nu mai știi pe ce lume trăiești, adică dăm faliment în economie că testăm întruna…și prosperă doar fabricile care fac testele și atât!”, a mai spus liberalul în cadrul unei conferințe de presă susținute miercuri, 12 august.

ADVERTISEMENT