News

Constanța intră în scenariul roșu după explozia infectărilor. Se închid restaurantele, teatrele și cinematografele

10.03.2021 | 19:26
Constanta intra in scenariul rosu dupa explozia infectarilor Se inchid restaurantele teatrele si cinematografele
ADVERTISEMENT

După explozia infectărilor cu Covid-19 din ultimele zile, municipiul Constanța intră în scenariul roșu, care prevede mai multe restricții. Astfel, se vor închide restaurantele, teatrele, cinematografele și sălile cu jocuri de noroc.

Decizia, anunțată deja de autoritățile locale, va intra în vigoare de la miezul nopţii de miercuri spre joi şi va fi valabilă pentru următoarele 14 zile.

ADVERTISEMENT

Potrivit DSP Constanța, incidența în municipiul de la malul Mării Negre în ultimele 14 zile este de 3,20 de cazuri la mia de locuitori. Miercuri a fost a doua zi consecutivă cu valoarea ratei de peste 3, iar autoritățile s-au întrunit în ședință de urgență.

Constanța, în scenariul roșu după explozia infectărilor de Covid-19

De la ora 00:00, municipiul Constanţa intră în scenariul roşu, după depășirea pragului de 3 la mia de locuitori în privința ratei de infectare cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Potrivit legii în vigoare, la o astfel de rată se închid restaurantele la interior, cinematografele, teatrele și sălile de jocuri de noroc. Măsura va fi valabilă pentru următoarele 14 zile.

”Urmare a întrunirii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a constatat depăşirea pragului de 3 la mie a ratei de incidenţă ceea ce înseamnă că automat intră în vigoare măsurile specifice acestui prag, cele mai de impact fiind cele legate de operatorii economici care prepară hrana, mă refer la restaurante. Ei vor avea voie să funcţioneze doar în sistem delivery sau la terase, în spaţii deschise.

ADVERTISEMENT

De asemenea, se interzice funcţionarea sălilor de spectacole, a cinematografelor, teatrele şi altor instituţii de acest gen. Jocurile de noroc sunt interzise, putând funcţiona doar vânzătorii de bilete de tip loto şi bilete de pariu, dar doar pentru achiziţionarea acelor bilete după care trebuie părăsită incinta spaţiului respectiv”, a afirmat prefectul Silviu Coşa, potrivit ZiuadeConstanta.

Cum vor funcționa școlile în Constanța

Oficialul județului dobrogean a mai precizat că şcolile vor funcţiona ca şi până acum, singura modificare fiind că elevii din ciclul terminal vor învăța în sistem hibrid, potrivit unui ordin recent al Ministerelor Educației și Sănătății.

ADVERTISEMENT

”Şcolile, prin modificarea la sfârşitul săptămânii trecute, a ordinul 3235, vor funcţiona şi la depăşirea pragului de trei la mie până la depăşirea unui prag de 6 la mie, dar într-un sistem hibrid, în sensul în care copiii din învăţământul preşcolar şi elevii din ciclul primar, precum şi cei din ani terminali vor veni la şcoală, cu menţiunea că cei din ani terminali vor aplica acel sistem hibrid, în sensul în care jumătate din ei vor fi prezenţi fizic la cursuri, ceilalţi în sistem online”, a mai prefectul Constanţei.

ADVERTISEMENT