Life

Constantin Enceanu, confesiune în lacrimi după moartea lui Petrică Mîțu Stoian. Reacțiile artiștilor la drama momentului

Moartea lui Petrică Mîțu Stoian a lovit pe neașteptate folclorul românesc. O serie de artiști și-au exprimat deja regretele.
07.11.2021 | 11:14
Constantin Enceanu confesiune in lacrimi dupa moartea lui Petrica Mitu Stoian Reactiile artistilor la drama momentului
Constantin Enceanu a vorbit despre moartea lui Petrică Mîțu Stoian, pentru Fanatik
ADVERTISEMENT

Petrică Mîțu Stoian a lăsat multă durere în urmă odată cu trecerea sa în neființă. FANATIK a stat de vorbă cu Constantin Enceanu, care îi era ca un frate, și Emilia Ghinescu, cu care Petrică a participat la multe evenimente.

Constantin Enceanu nu-și poate reveni după moartea bunului său prieten. Contactat de FANATIK, artistul a izbucnt în plâns spunând că este o tragedie peste care nu știe cum va putea trece.

ADVERTISEMENT

Enceanu a vorbit despre marele folclorist la prezent, căci nu se poate obișnui cu ideea că acesta nu mai este. Și Emilia Ghinescu este șocată de dispariția marelui interpret de muzică folclorică.

Constantin Enceanu a pierdut un frate. Confesiuni după moartea lui Petrică Mîțu Stoian

Constantin Enceanu ne-a spus că nici cu un frate nu s-ar fi înțeles atât de bine cum s-a înțeles cu Petrică Stoian.

ADVERTISEMENT

„Vom rămâne cu cântecul în care a pus atât de mult suflet. Mereu când ne întâlneam, era pus pe șotii. Nu te puteai supăra pe el. Nu aveai cum să te cerți cu el.

De multe ori îl certam că era prea bun cu toți oamenii, iar mulți profitau de bunătatea lui. Știa ce înseamnă sărăcia, ce înseamnă o copilărie dificilă și de asta era mereu sensibil la nevoile celorlalți. Era omul care nu putea să spună nu. Nu doar mie, căci m-a ajutat de multe ori. El nu refuza pe nimeni.

ADVERTISEMENT

Felul în care cânta melodiile lui de pahar nu se va mai întâlni la niciun alt artist. El avea ceva special”, a mărturisit podidit de lacrimi Constantin Enceanu pentru FANATIK.

Emilia Ghinescu l-a cunoscut și ea pe regretatul artist, chiar dacă nu a reușit să facă vreun duet cu el de-a lungul carierei. Cu toate acestea, i-a cunoscut sufletul, iar despre talentul lui nu există cuvinte de apreciere pe care să le poată spune.

ADVERTISEMENT

Emilia Ghinescu: „În ultima perioadă era retras”

„Este o figură de referință pentru folclorul din Mehedinți. Contribuția lui este una foarte importantă pentru cultura românească, nu doar pentru zona din care provenea.

Eu am fost cu el la multe evenimente, dar nu am cântat niciodată împreună. E adevărat că în ultima perioadă era retras. Era selectiv cu aparițiile sale în emisiuni și la spectacole, din motive doar de el știute.

Eu am rămas șocată când am aflat aseară. Îl știam un om în putere și mai avea mult de trăit și de cântat. Este foarte trist, dar asta ne arată că trebuie să ne bucurăm de fiecare clipă din viață. Nu știm niciodată dacă mai apucăm zorii zilei de mâine”, a spus afectată Emilia Ghinescu pentru FANATIK.

O serie de artiști, afectați de dispariția folcloristului

O serie de de renume au reacționat în mediul online după moartea lui Petrică Mîțu Stoian. Raoul a postat câteva fotografii cu acesta, spunând că nu va uita niciodată omul minunat care era, dincolo de artistul știut de toată lumea.

Și rapsodul Grigore Leșe este marcat de drama momentului în lumea folclorică. „Sunt înmărmurit. Drum lin, Petrică!”, este mesajul scurt și dureros scris de Leșe pe Facebook.

Doinița și Ionuț Dolănescu și-au exprimat și ei regretele: „Condoleanțe famliei! Dumnezeu să-l ierte!”. „A dăruit hrană sufletească multor oameni, iar acum a plecat dincolo. La revedere, Petrică”, a scris Aurel Tămaș pe Facebook.

ADVERTISEMENT