News

Continuă scandalul după Revelionul de la TVR. Ce propun PNL și USR-PLUS: „Situația trebuie investigată urgent”

04.01.2021 | 10:50
Continua scandalul dupa Revelionul de la TVR Ce propun PNL si USRPLUS Situatia trebuie investigata urgent
ADVERTISEMENT

Scandalul provocat de programul special difuzat de TVR 1 în noaptea dintre ani, cu Mugur Mihăiescu, Radu Pietreanu și Dan Bittman în prim-plan, este departe de a se fi încheiat. Asta pentru că PNL și USR-PLUS vor propune înființarea în Parlament a unei comisii care să investigheze activitatea postului public de televiziune.

Numeroasele derapaje, acte de cenzură, răfuieli interne, scandaluri publice financiare, ştiri şi acţiuni sistematice croite pentru a proteja PSD şi pentru a denatura activitatea partidelor de dreapta, talk-show-uri transformate în acte zilnice de propagandă pro-PSD şi de instigare a populaţiei pentru nerespectarea măsurile de protecţie împotriva Covid 19, toate aceste lucruri şi multe altele trebuie să fie devoalate în Parlament”, susține inițiatorul acestui demers, deputatul Alexandru Muraru.

ADVERTISEMENT

Deși a atras peste 500.000 de români în fața micilor ecrane și a readus TVR în topul celor mai urmărite posturi de televiziune în noaptea de Revelion, programul realizat de membrii grupului Vacanța Mare a stârnit un val de critici în mediul online, prin prisma ironiilor la adresa autorităților și a celor care respectă măsurile anti-Covid.

PNL și USR-PLUS propun înființarea unei comisii de anchetă după Revelionul de la TVR

Situaţia din ultimii ani din televiziunea şi radioul public trebuie urgent investigată oficial. Ceea ce s-a întâmplat la cele două servicii publice de media în ultimii ani trebuie anchetat în detaliu, prin intermediul unei comisii de anchetă parlamentară înfiinţată în acest scop.

ADVERTISEMENT

Conform regulamentului Camerei Deputaţilor acest lucru trebuie demarat de minim 50 de deputaţi din două grupuri parlamentare. De aceea, voi propune de îndată înfiinţarea acestei comisii.

Numeroasele derapaje, acte de cenzură, răfuieli interne, scandaluri publice financiare, ştiri şi acţiuni sistematice croite pentru a proteja PSD şi pentru a denatura activitatea partidelor de dreapta, talk-show-uri transformate în acte zilnice de propagandă pro-PSD şi de instigare a populaţiei pentru nerespectarea măsurile de protecţie împotriva Covid 19, suspiciuni numeroase de deturnări de fonduri, marginalizarea jurnaliştilor credibili şi incomozi, invitarea cu predilecţie a comentatorilor politici refuzaţi de alte posturi de media pentru conduita lor precară, cunoscuţi ca vajnici apărători ai PSD, toate aceste lucruri şi multe altele trebuie să fie devoalate în Parlament.

ADVERTISEMENT

Respingerea raportului de activitate nu ar fi suficientă, acest lucru ar însemna că nu vom afla niciodată nivelul cenzurii, al propagandei pesediste şi al deturnării din banii publici din aceste instituţii. Cele două instituţii de media publice au purtat cu neruşinare o campanie de susţinere a PSD în ultimii ani”, a transmis deputatul PNL Alexandru Muraru.

Mugur Mihăescu și Iulian Bulai, scandal în direct la TV: „Un delirant. Vai steaua voastră de comuniști”

Mugur Mihăescu a avut, duminică seara, în direct la TV, un schimb dur de replici cu preşedintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor, Iulian Bulai, după ce acesta din urmă a catalogat programul difuzat de TVR în noaptea dintre ani drept „o bășcălie tristă” care subminează măsurile de protecție impuse în contextul pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Domnule, nu ți-e rușine? Să-ți fie rușine! Cum mă faci pe mine conspiraționist? Cum mă face conspiraționist acest comunist? Din nefericire, la asemenea oameni n-ai ce să răspunzi.

Trec anii peste dânșii și degeaba. Eu nu înțeleg nimic din ce se întâmplă. Ne întoarcem la comunism? Ne întoarcem la dictatură? Trebuie să-mi pun un tablou cu liderul suprem deasupra capului?  Trebuie să aplaud la orice mi se spune?

O să-l iau la mișto și pe ăsta (n.r. pe Iulian Bulai), dar acum ne ia el la mișto pe noi pentru că este într-o funcție în care ne poate lua la mișto. V-au votat mai puțini oameni decât s-au uitat la Revelionul de la Antenă. Vai de steaua voastră de comuniști.

E un delirant! M-am săturat! Politrucii ăștia care tot vor să acceadă la putere. Care-și plătesc funcțiile prin CNA-uri sau prin consilii de administrație.

Votați de o mâna de oameni, nici câți s-au uitat la voi la Revelion. Fac pe filosofii în țara asta. Ce să-i comentez eu unui astfel de individ? Abuzează de bunul simț al tuturor. Acești vagabonzi ai politicii românești aveți în mine cel mai mare critic, voi fi pe ochii pe voi și n-o să scăpați de mine”, i-a transmis Mugur Mihăescu deputatului USR.

ADVERTISEMENT
Tags: