Sport

Contractul uriaș în televiziune al unui fost baschetbalist NBA. Va câștiga de 5 ori mai mult decât a făcut-o pe toată durata carierei ca jucător

Charles Barkley, fostul baschetbalist american din NBA, a ajuns la un acord cu televiziunea americană TNT pentru contract de analist care îi va aduce 200 de milioane de dolari.
27.10.2022 | 10:45
Contractul urias in televiziune al unui fost baschetbalist NBA Va castiga de 5 ori mai mult decat a facuto pe toata durata carierei ca jucator
Charles Barkley ar urma să încaseze din televiziune de 5 ori mai mult față de întreaga carieră ca jucător. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Charles Barkley ar urma să încaseze de 5 ori mai mult față de perioada în care evolua ca baschetbalist în NBA. Fostul jucător american a evoluat pentru Philadelphia 76ers, Phoenix Suns și Houston Rockets.

Contract uriaș în televiziune pentru un fost jucător în NBA

Cariera lui Charles Barkley s-a întins pe 16 ani, timp în care „cel mai bun analist sportiv de baschet din lume” a adunat o avere de „doar” 40,6 milioane de dolari. Stabilirea unui nou contract cu TNT, televiziunea cu care colaborează, i-ar aduce câștiguri de 11 ori mai mari.

ADVERTISEMENT

Potrivit New York Post, viitorul contract dintre Charles Barkley și TNT se va întinde pe 10 ani și i-ar putea aduce analistului câștiguri care vor depăși 100 de milioane dolari și se vor apropia de 200 de milioane de dolari.

În prezent, fostul MVP al campionatului în 1993 și de 11 ori prezent în All-Star Game, este plătit cu 10 milioane de dolari într-un contract care se întinde până în 2025.

ADVERTISEMENT

Charles Barkley ia în calcul să se retragă la 60 de ani

În vârstă de 59 de ani, Charles Barkley ia în calcul să pună capăt legăturilor cu baschetul la 60 de ani. Totuși, fostul sportiv a anunțat că va rămâne în sfera NBA pentru cel puțin câțiva ani.

„Probabil că sunt zero șanse să rămân pentru toți cei 10 ani de contract, să fiu sincer”, spune el acum, conform Sports Illustrated.

ADVERTISEMENT

Charles Barkley a mărturisit că o parte din motivație pe care o are să rămână aproape de baschet o reprezintă colegii de la TNT. „Suntem cu toții o familie mare – Ernie, Kenny și Shaquille sunt frați pentru mine – și nu aș mai fi aici dacă nu ar fi ei și toți oamenii minunați care lucrează la spectacolul nostru”, a spus Barkley. „Nu o să mint, totuși, aceasta este o afacere care schimbă viața… și sunt binecuvântat să pot să fac televiziune în direct pentru a-mi câștiga existența”, a mai spus Charles Barkley.

Contracte record pentru analiștii sportivi din Statele Unite

Considerat de mulți cel mai mare analist sportiv din toate timpurile, Charles Barkley a revoluționat contractele de care se bucură analiștii sportivi din Statele Unite, care s-au schimbat radical în ultimii ani.

ADVERTISEMENT

Tom Brady, legendarul jucător de fotbal american de la Tampa Bay Buccaneers, a stabilit contractul cu televiziunea Fox, înțelegere care se va întinde pe 10 ani din momentul în care va intra în vigoare și îi va aduce 375 de milioane de dolari.

ADVERTISEMENT
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de...
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Brașov: „A înșela înseamnă să fii cu sufletul în altă direcție”
Cristiano Ronaldo și-a aflat pedeapsa, după gesturile obscene din Arabia Saudită
Cristiano Ronaldo și-a aflat pedeapsa, după gesturile obscene din Arabia Saudită
Ce tehnică avea asistenta din Galați pentru a nu fi prinsă făcând cumpărături...
Ce tehnică avea asistenta din Galați pentru a nu fi prinsă făcând cumpărături cu carduri furate din spital
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că...
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că vorbește cu români. Toată lumea a rămas fără reacție
Cele mai bune trei plaje din lume sunt toate în Europa
Cele mai bune trei plaje din lume sunt toate în Europa
Cum arată Modelul A, mașina zburătoare
Cum arată Modelul A, mașina zburătoare "scoasă din romanele SF" a companiei Alef Aeronautics
Doi candidați la primărie au fost împuşcaţi la câteva ore distanță în același...
Doi candidați la primărie au fost împuşcaţi la câteva ore distanță în același oraș din Mexic
Un lanț românesc de restaurante renunță la toți angajații străini. ”Trebuie învățați să...
Un lanț românesc de restaurante renunță la toți angajații străini. ”Trebuie învățați să se spele pe mâini, sunt un dezastru”
Toți românii trebuie să știe asta. Când vor intra pensiile recalculate. Anunțul făcut...
Toți românii trebuie să știe asta. Când vor intra pensiile recalculate. Anunțul făcut de Marcel Ciolacu
Ciclonul care a răvășit Europa ajunge în România. Vor fi ninsori și vreme...
Ciclonul care a răvășit Europa ajunge în România. Vor fi ninsori și vreme rea
Oana Roman, mesaj pentru familia lui Pepe, după înmormântarea Mioarei Roman. 'Fără voi..'
Oana Roman, mesaj pentru familia lui Pepe, după înmormântarea Mioarei Roman. 'Fără voi..'
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
În ce condiții ar lansa Putin arsenalul nuclear rusesc? Dosare militare secrete care...
În ce condiții ar lansa Putin arsenalul nuclear rusesc? Dosare militare secrete care explică principiile utilizării armelor nucleare, scurse în presă
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este...
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este una dintre cele mai căutate destinații turistice din lume