Sport

Contre după ce Dan Șucu s-a arătat nemulțumit de cum se împart banii din drepturile TV: ”Echipele mici vor fi sufocate” / ”Sunt cluburi care nu vând”

Dan Șucu a vorbit despre banii din drepturile TV la FANATIK SUPERLIGA, iar afirmațiile sale au dat naștere la numeroase contre.
28.12.2022 | 19:59
Contre dupa ce Dan Sucu sa aratat nemultumit de cum se impart banii din drepturile TV Echipele mici vor fi sufocate  Sunt cluburi care nu vand
FCSB - FC Nordsjaelland ar putea să nu se vadă la tv. Care este motivul.
ADVERTISEMENT

Prezent în studioul emisiunii FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, acționarul Rapidului a pus sub ”lupă” felul în care sunt calculate sumele din drepturile TV pentru toate echipele.

Dan Șucu s-a revoltat pe tema banilor din drepturile TV, iar contrele nu au întârziat să apară

Afirmațiile făcute de Dan Șucu pe tema banilor din drepturile TV au născut tot felul de contre. Foștii fotbaliști Bogdan Stelea și Florin Bratu au păreri diametral opuse în ceea ce privește varianta propusă de co-acționarul din Giulești.

ADVERTISEMENT

”Să implementezi imediat o astfel de practică e foarte greu. Noi nu întrunim foarte multe criterii. Se poate întâmpla să aibă ceva în plus, dar nu să fie primordial acest criteriu al audienței. Și aici mi se pare mult, nu ne putem compara cu Anglia și Franța.

Nu e vorba doar de spectaculozitate, e vorba de tradiție și de tot ce se întâmplă cu oamenii care vin la anumite meciuri, indiferent de liga în care joacă echipa lor. În general, oamenii care se uită la meciuri, în momentul în care echipele nu joacă acasă, sunt oamenii care sunt de acolo și își urmăresc echipele.

ADVERTISEMENT

Nu putem compara Liverpool, care are un impact la nivel mondial, cu echipele de la noi. În România, sunt cluburi de tradiție, Rapid, CFR Cluj, FCSB, Craiova, echipe care, în afară de suporterii propriu ziși, au și oameni din țară care le urmăresc. Pentru aceste echipe, e simplu să facă audiență.

Dacă asta devine un criteriu primordial, echipele mici vor fi sufocate. Eu zic să se facă un studiu și să se ajungă la un echilibru. Nu poți lăsa echipele mici să fie sufocate pentru că se va ajunge să se joace în campionat doar între echipele mari”, a declarat Stelea, la emisiunea Fotbal Club de la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Bratu nu mai vrea ca echipele să supraviețuiască din sumele încasate pe drepturile TV

În schimb, Florin Bratu este de părere că ar corect ca împărțirea banilor din drepturile TV să se facă pe baza audiențelor și consideră că echipele mici ar fi astfel stimulate să crească nivelul.

”Sunt foare multe cluburi care se bazează pe banii din televiziune și nu mi se pare normal. Așteaptă să vină banii ăștia pentru că aceasta este salvarea. Mi-aș dori ca pentru cluburi să fie o cotă parte, după care să vină 15-20 la sută pe audiență.

ADVERTISEMENT

Mi se pare normal așa. Sunt cluburi care nu vând, iar ele trebuie să știe că, dacă vor bani mai mulți, trebuie să se lupte și oamenii din administrativ trebuie să facă ceva. Am fost la diferite cluburi și toți stau să vină banii de la televiziune, nu e normal.

Cum antrenorii sunt judecați pentru rezultate, ar trebui ca administratorii să se străduiască să facă bani pentru echipă. Zbate-te și abia apoi ceri bani. Motivează-te, trage tare, ajungi sus și apoi vine cota parte din audiență”, a spus Bratu.

ADVERTISEMENT
Tags: