Sport

Contre între Adrian Mutu și Dorinel Munteanu: “Este o metodă învechită”

Contre între Adrian Mutu și Dorinel Munteanu pe tema cantonamentelor montane. Duelul generațiilor a fost la TV, iar "Briliantul" a ales să facă un pas în spate, în semn de respect.
16.01.2024 | 11:12
Contre intre Adrian Mutu si Dorinel Munteanu Este o metoda invechita
Adrian Mutu, contre cu Dorinel Munteanu pe tema antrenamentelor de iarna. foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Dorinel Munteanu, antrenorul echipei Oțelul Galați, a atras atenția și a stârnit controverse în lumea fotbalului românesc prin decizia de a alege un cantonament “old school” la Vatra Dornei, în loc să opteze pentru destinații mai obișnuite de pregătire precum Antalya. Adrian Mutu a comentat pe seama imaginilor cu jucătorii Oțelului antrenându-se în zăpadă.

Adrian Mutu, critic cu metodele lui Dorinel Munteanu

“Am văzut toate meciurile Galațiului. Accentul lui este pe fizic. Probabil și-a dorit să îmbunătățească și altceva, relațiile de joc, și nu doar fizicul. A apelat la ce a avut ținând cont de condițiile financiare.

ADVERTISEMENT

Cu tot respectul, suntem în 2024. Este o metodă învechită. Antrenamentele acelea nu au nicio treabă cu fotbalul. Eu nu am nimic cu Dorinel, dar asta e părerea mea.

Este un antrenor cu principii old school. Este dur, dar în realitate este un băiat extraordinar. Dacă funcționează la el. Dacă ai pune FCSB-ul sau Rapidul să alerge, nici nu ar avea loc. Ar veni lumea”, a declarat Adrian Mutu pentru Digisport.ro.

ADVERTISEMENT

Imaginile cu jucătorii alergând pe străzi sau printre turiști au devenit virale, iar această metodă inedită a fost criticată de Adrian Mutu, fostul antrenor al Rapidului. Adrian Mutu, exprimându-și dezacordul față de metodele de pregătire alese de Munteanu, a comentat că “suntem în 2024” și că această abordare este învechită.

Antrenorul gălățean i-a dat replica lui Mutu

Dorinel Munteanu, confruntat cu critici, și-a apărat decizia, explicând că a ales această metodă întrucât clubul său nu și-a permis financiar să susțină un cantonament în Antalya, iar pregătirea în România a fost o soluție pragmatică.

ADVERTISEMENT

“Nu sunteți pe drumul cel bun”, a fost mesajul pe care Dorinel Munteanu i l-a transmis lui Mutu, după ce i-a auzit criticile de la televizor. În ciuda unui cantonament dur, antrenorul gălățean se poate lăuda cu faptul că nu a avut accidentați în perioada de pregătire.

“Nu pot să îi spun nimic în sensul asta. A luat o echipă din liga a doua și a dus-o aici. Fiecare crede în metoda lui. Aceste metode nu merg la echipe mari. La Galați merge metoda asta a lui Dorinel”, a fost reacția lui Adrian Mutu după ce a auzit mesajul lui Dorinel Munteanu.

ADVERTISEMENT

Sezonul celor de la Oțelul Galați poate fi caracterizat ca unul reușit, ocupând poziția a 11-a în urma a 21 de meciuri disputate. Cu un bilanț de 5 victorii, 11 remize și 5 înfrângeri, echipa a acumulat 26 de puncte. Un aspect notabil este echilibrul înregistrat în diferența de goluri, cu 22 de goluri marcate și 22 primite.

ADVERTISEMENT