Sport

Oțelul Galați, doar cu jumătate de lot la reunire. Ce decizie urmează pentru Dorinel Munteanu

Oțelul Galați a avut doar jumătate de lot disponibil la primul antrenament din 2024. Dorinel Munteanu va lua o decizie după ședința de pregătire de miercuri seară.
03.01.2024 | 14:52
Otelul Galati doar cu jumatate de lot la reunire Ce decizie urmeaza pentru Dorinel Munteanu
Oțelul Galați s-a reunit în a doua zi a noului an. Dorinel Munteanu a avut la dispoziție doar 16 jucători. Foto: ascotelul.ro.
ADVERTISEMENT

Oțelul Galați a fost prima echipă din SuperLiga care s-a reunit după pauza competițională. Formația pregătită de Dorinel Munteanu a efectuat un prim antrenament marți, 2 ianuarie. Totuși, jumătate din lotul gălățenilor nu a putut fi prezent.

Oțelul Galați, doar cu jumătate de lot la reunire. Ce decizie urmează pentru Dorinel Munteanu

Oțelul Galați a făcut o primă parte de sezon foarte bună, reușind să se claseze pe locul 11 la final de an, dar și să se califice în sferturile Cupei României. Entuziasmul Oțelului a fost zdruncinat de înfrângerea din ultima etapă, scor 0-2 cu FC Botoșani, iar Dorinel Munteanu s-a gândit inclusiv la plecare.

ADVERTISEMENT

Oțelul Galați s-a reunit la baza de pregătire locală cu doar 16 jucători prezenți. Nu mai puțin de 15 jucători au lipsit de la prima mișcare din noul an. Aceștia au ajuns la Galați fie în cursul nopții, fie vor ajunge pe parcursul zilei de miercuri.

Miercuri, 3 ianuarie, jucătorii Oțelului Galați au efectuat vizita medicală, iar de la ora 18:30 vor susține un antrenament cu public în nocturnă. După ședința de pregătire de miercuri seară, Dorinel Munteanu va definitiva lotul Oțelului pentru cantonamentul de la Vatra Dornei.

ADVERTISEMENT

Jucătorii Oțelului prezenți la reunire:

  • Portari: Cosmin Dur-Bozoancă, Gabriel Ursu
  • Fundași: Mihai Adăscăliței, Ștefan Farcaș (revenit după împrumutul la Unirea Braniștea), Costin Ghiocel, Iustin Neacșu, Dan Panait, Andrei Rus, Milen Zhelev
  • Mijlocași: Ștefan Bodișteanu, Denis Bordun, Ionuț Neagu, Răzvan Tănasă
  • Atacanți: George Cîrjan, Kehinde Fatai, Alexandru Pop

Ce jucători au lipsit de la reunirea Oțelului Galați

Oțelul Galați va efectua un stagiu de pregătire în perioada 4-13 ianuarie la Vatra Dornei. Potrivit site-ului oficial al clubului, Dorinel Munteanu așteaptă întăriri pentru cantonamentul montan.

ADVERTISEMENT

Jonathan Cisse, Rosario Latouchent, Dragan Lovric, Joao Serrao, Miguel Silva, Francois Yabre, Juri Cisotti, Pablo Gaitan, Vasile Jardan, Ariel Lopez, Frederic Maciel, Samuel Teles, Diego Zivulic și atacantul Iliya Dimitrov au lipsit de la reunirea Oțelului.

Portarul Relu Stoian a fost supus unei intervenții chirurgicale și se va alătura lotului, luni, 8 ianuarie. Oțelul Galați va juca primul meci oficial al anului în compania celor de la FC Voluntari, în etapa a 22-a din SuperLiga.

ADVERTISEMENT

Dorinel Munteanu a anunțat plecări masive după înfrângerea cu FC Botoșani: „10 jucători vor pleca”

Dorinel Munteanu s-a arătat resemnat după Oțelul – FC Botoșani, scor 0-2, în etapa a 21-a din SuperLiga. „Neamțul” a anunțat schimbări masive în lotul gălățenilor și a dezvăluit că nu mai puțin de 10 jucători vor pleca în această iarnă.

„Eu zic că ar trebui să fie mulțumiți (n.r. suporterii) și onorați că participă în această competiție în postura în care suntem. Sunt oameni care încearcă să provoace, sunt multe tabere.

Nu vreau să mă iau după lucruri necurate sau mai puțin credibile, dar atâta timp cât mai sunt 27 de puncte pot să mai sper la orice. În momentul de față ne gândim la retrogradare. 

Se vor schimba cel puțin 10 jucători, cu siguranță. Jucătorii n-au înțeles mesajul meu din această săptămână. Ceea ce spun eu trebuie să fie lege aici. Jucătorii care nu respectă această regulă trebuie să plece și vor fi cel puțin 10, vă spun sincer. 

Rus face parte din grupul celor care au primit foarte multe șanse. Nu pot să-i critic, îi critic la general după meci. Trag concluziile necesare, fac analiza jocurilor și dacă eu îmi asum responsabilitatea rezultatului înseamnă că jucătorii mei trebuie să își asume prestația pe care o au în teren”, a declarat Dorinel Munteanu.

ADVERTISEMENT